avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzatie de inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzatie de inselaciune

buna seara.as dori sa ma ajutati intr-o problema.am vandut o masina inmatriculata Ro,unui cunoscut in rate(prin contract notarial,contract notarial precum ca l-am imprumutat cu o suma de bani,urmand sa-mi returneze in rate lunare aceasta suma,nespecificandu-se nimic de autoturism) actele masinii au ramas la mine pana la achitarea in intregime a valorii contractului mai sus mentionat.dupa prima rata,acesta a inceput sa amane platile,ulterior chiar sa nu le mai faca.vazand acestea am fost si mi.am luat masina inapoi.respectivul a mers la politie si a depus plangere penala pentru furt.se poate face asa ceva neavand un contract de vanzare-cumparare pe masina cu el?ce probleme pot avea?si ce ar trebui sa fac?mentionez ca am fost audiat la politie,am lasat copii xerox de pe acte.va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:52, 21 Decembrie 2012
vă așteaptă un dosar penal pentru FURT : C.Penal, Art. 208
Furtul
Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 12 ani.
Se consideră bunuri mobile şi orice energie care are o valoare economică, precum şi înscrisurile.
Fapta constituie furt chiar dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau deţinerea legitimă a altei persoane.
De asemenea, constituie furt luarea în condiţiile alin. 1 a unui vehicul, cu scopul de a-l folosi pe nedrept.

Convingeți reclamantul să-și retragă nenorocita aceea de Pl. Penală.
aiurea legi avem,chiar nu inteleg de ce sa fiu acuzat pt furt.pur si simplu mi-am recuperat bunul,care era proprietatea mea si nu vroia sa mi-l achite sau sa mi-l returneze de buna voie..in cel mai rau caz,daca se va pune problema de condamnare,sunt sanse pt. condamnarea cu suspendare?multumesc pt raspuns
Era proprietatea dvs dupa acte dar era in posesia sau detinerea legitima a altei persoane.Daca plangerea este pentru furt nu exista posibilitatea retragerii plangeri,dar incercati sa ajungeti la o intelegere si din declaratii se poate obtine NUP.
la momentul respectiv cand am fost sa dau declaratie,am declarat ca i-am imprumutat autoturismul nemaivrand sa mi-l returneze,iar contractul facut intre noi la notariat se referea la o suma de bani pe care i-as fi imprumutat acestuia,urmand sa mi-i returneze in rate,refuzand dupa o anumita perioada sa mai plateasca ratele.as avea o sansa in situatia aceasta pt un NUP?
Dvs trebuia sa depuneti plangere penala pentru abuz de incredere ca sa va recuperati autoturismul.

Alte discuții în legătură

Masina imprumutata mihai133 mihai133 Buna ziua! Am si eu o intrebare. Acum 6 luni am imprumutat masina unui prieten pentru suma de 1000$. Masina este pe numele tatalui meu. Toate actele sunt la ... (vezi toată discuția)
Am vandut o masina care nu era proprietatea mea andrei_83 andrei_83 Vă Salut! Am și eu o întrebare: Ce mi se poate întâmpla dacă am vândut o mașina care nu era proprietatea (Era mașina unui ... (vezi toată discuția)
Urgent!-furt intre soti valy2008 valy2008 Buna ziua. unei prietene de a mea aflate in divort. mai precis s-a emis hotararea judecatoreasca insa nu au trecut cele 30 zile in care se poate face apel iar ... (vezi toată discuția)