antarro a scris:
Ce se intampla in cazul in care nu voi fi de acord sa semnez CCM?
Sunt reprezentantul salariatilor si vreau sa stiu daca nu voi fi de acord cu semnarea contractului din cauza ca nu am castigat anumite drepturi...ce se intampla mai departe?
Va da un sfat un om patit.
Renuntati sa va mai bateti ca nu aveti decat de pierdut.
Eu, in calitate de lider de sindicat, am refuzat sa semnez un contract colectiv de munca ce nu respecta pe alocuri nici Codul muncii fara sa mai vorbim de CCMUNN si Contractul pe ramura.
Doleantele noastre, ale sindicalistilor, nu depaseau nici macar clauzele minime ale celor doua contracte amintite ce stau la baza incheierii unui contract colectiv la nivel de unitate.
Angajatorul a inceput o campanie furibunda asupra sindicatului si la momentul actual rezultatele sunt urmatoarele:
-liderul de sindicat a fost disponibilizat
-sindicatul l-au desfiintat prin inmanarea unei cereri de retragere din sindicat "tipizata" fiecarui membru pentru a o semna.
Bineinteles ca am dat angajatorul in judecata crezandu-ma aparat de Legea sindicatelor (art.10), m-am judecat un an de zile si a castigat el.
Instanta a motivat prin faptul ca nu mi se poate aplica art. 10 al legii deoarece acesta reprezinta o norma de favoare de care ceilalti membri nu pot beneficia..................etc.,cu toate ca exista cateva hotarari ale Curti constitutionale pe care instanta le-a "anulat".
Sigur ca povestea este mult mai lunga, eu dandu-va doar reperele principale ale ei.
Mi-am permis sa va dau un sfat pe acest forum deoarece eu nu l-am primit la momentul cand am avut nevoie de el chiar daca l-am cerut.
Traiesc o experienta foarte amara condamnandu-mi familia la lipsuri generate de diferenta de venit de la peste 2500lei la o indemnizatie de somaj si asta doar ca nu am vrut ca cineva sa-si bata joc de salariati, intelegand sa le apar drepturile asa cum era si normal si legal cu toate ca pana si ei m-au tradat nefacand nimic in apararea mea.
Ba mai mult semnand si acele cerei de retragere din sindicat desfiintandu-l.
Nu cer mila nimanui si imi voi duce crucea cu demnitate pana la capat.
Atentie in ce va bagati si pe cine aparati.