avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua. situatia parintilor mei este asemanatoare cu cea a d-lui de mai sus. mama doreste sa divorteze dupa 30 de ani de casatorie pline de scandaluri, certuri, injurii, agresiune fizica si sexuala. El nu este de acord. Eu si fratele meu suntem majori, inteleg ca nu putem fi martori. Timp de 3 ani a locuit la noi o verisoara care a vazut care este situatia.
Poate fi considerata un martor veritabil avand in vedere ca nu a avut mutatie facuta la adresa noastra?
Plangerile depuse la politie cat de mult ajuta?
Exista vreo modalitate sa fie pedepsit cu inchisoarea pt faptele savarsite? Stiu ca in Romania violenta sexuala nu se pedepseste astfel....
Ce trebuie sa facem?
Mentionez ca scandalurile sunt aproape zilnice, atunci cand bea. Mama a pastrat toata viata aparentele unei familii normale, prin urmare multi martori nu sunt. Cei apropiati stiu ca are o pb mare cu bautura insa in fata lor nu este violent. Are 2 surori care au acelasi hobby "bautul in exces" si care cu siguranta i-ar lua apararea si ar nega cele sustinute de noi. Cum putem dovedi violenta lui?
Evident, exista un singur apartament care va trebui impartit si va fi foarte dificil. Dca nu doreste sa vanda pt a face partajul cum poate fi constrans?

Va multumes anticipat.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:50, 19 Ianuarie 2011
Violenta, scandalurile, insultele generate de consumul de alcool in exces sunt motive de divort , insa care trebuiesc probate cu martori si inscrisuri.
Poate fi martora acea verisoara de care vorbiti, neavand relevanta daca a avut mutatie sau nu in acel imobil, insa va ma fi necesar inca un martor.
Plangerile la politie ajuta in masura in care le aveti in copie sau macar numerele de inregistrare ale acestora, pentru ca astfel sa fie depuse la dosar in cadrul probei cu inscrisuri.
In privinta partajului, daca cei doi nu vor ajunge la o intelegere privind vanzarea imobilului, atunci mama dvs. poate promova oricand dupa divort partajul bunurilor comune.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Exista vreo modalitate sa fie pedepsit cu inchisoarea pt faptele savarsite? Stiu ca in Romania violenta sexuala nu se pedepseste astfel...

Va inselati, in Romania se pedepseste violul intre soti (daca la asta va referiti), ba chiar mai aspru, asta daca se face dovada. Cu privire la celelalte nelamuriri a raspuns doamna avocat.
buna ziua.
daca mama dvs. este hotarata poate investi instanta de judecata cu actiune de divort.
instanta competenta este judecatoria din raza domiciliului comun al sotilor.
pentru impartirea imobilului, nu conteaza daca tatal dvs. doreste sau nu ca acesta sa fie partajat.
ulterior divortului, mama dvs. poate cere partajul in instanta.
taxa de timbru este destul de mare, respectiv 3% din valaorea bunului ce urmeaza a fi partajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj stefan8 stefan8 Acum aproximativ 30 d ani in urma tata incepea plata in rate a unui apartament. Dupa aproximativ 3 ani se casatorea cu mama si plateau impreuna ratele, ultima ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj auracata auracata buna ziua. sint casatorita din 2002 si locuiesc intr-un apartament cu 3 camere proprietate comuna.(cu toata ca , casa este cumparata numai din banii mei).sotul ... (vezi toată discuția)
Sot violent skeptic skeptic Va scriu in speranta de a-mi da cateva sfaturi, cu privire la demersurile ce trebuiesc indeplinite in cazul unui divort al parintilor. Situatia se prezinta ... (vezi toată discuția)