avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

corupere de minori

Buna seara...Va rog sa ma ajutatzi cu un raspuns daca se poate....De curand m/am casatorit si fostele prietene a sotului meu sunt de varste de 17, respectiv 18. Au intrat pe adresa mea cu amenintari de genu ca o sa imi bage sotu la puscarie depunand plangere impotriva lui pentru corupere de minori. Dar daca totu s/a petrecut acum 2 ani exista vreo posibilitate sa ii faca rau?:sorry::sorry:
Cel mai recent răspuns: Alexandru-Gabriel , utilizator 16:24, 20 Ianuarie 2011
Dar ce anume s-a petrecut acum 2 ani ?
Potrivit C. penal
Art. 221. - (1) Actele cu caracter obscen săvârşite asupra unui minor sau în prezenţa unui minor se pedepsesc cu închisoare strictă de la un an la 5 ani.
(2) Când actele prevăzute la alin. (1) se săvârşesc asupra unui membru de familie, pedeapsa este închisoarea strictă de la 2 la 7 ani.
(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi (2) au fost săvârşite în scopul producerii de materiale pornografice, maximul special al pedepsei închisorii se majorează cu 2 ani.
(4) Ademenirea unei persoane în vederea săvârşirii de acte sexuale cu un minor de sex diferit sau de acelaşi sex se pedepseşte cu închisoare strictă de la un an la 5 ani.

Pe de alta parte denuntul sau plangerea trebuia sa fie facuta in cel mult 2 luni de la data cand au luat cunostinta de fapta respectiva , daca ele considera ca s-a comis o infractiune.
Domnule consilier, o mica precizare, art 221 este tainuirea, art 202 este coruptia sexuala si actiunea penala se pune in miscare din oficiu.
Doamna chela, nu poate fi vorba de coruptie sexuala dupa cum puteti citit in articolul de mai sus. Adesea persoanele fara cunostinte juridice cand vorbesc despre corupere se refera la actul sexual cu un minor, acesta este incriminat numai daca fetele aveau sub 15 ani cand actualul sot al dumneavoastra a intretinut relatii sexuale cu ele(daca a intretinut). Peste varsta de 15 ani nu mai avem infractiune decat daca exista o promisiune de casatorie in schimbul actului sexual (infractiunea de seductie). Un alt caz, ar putea fi violul, dar daca era vorba despre aceasta infractiune plangerea trebuia facuta in maxim 2 luni de la savarsirea faptei si am inteles ca au trecut 2 ani de cand sotul dumneavoastra a avut ceva cu aceste fete. Asadar puteti sta linistita, fetele mai au nevoie sa se maturizeze. Casnicie fericita in continuare!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
ContSters178374, utilizator
Nu exista niciun pericol,decat daca "fetele" acestea sfatuite de cineva sa depuna marturie una in favoarea alteia,dar sa speram ca acesta este numai un scenariu.
Si daca ele (de ce spun ele) pentru ca le-au implicat si pe prietenele lor....pe adresa mea de messenger au intrat cred ca vreo 4 pustoaice si m-au injurat, amenintat ba chiar mi-au facut si un profil fals cu numele meu, datele mele dar mi-a fost frica sa le denunt la politie din cauza sotului. Daca se pun de comun acord sa spuna ca la 15 ani sotul meu a intretinut relatii sexuale!? momentan una din ele care e capul rautatii e iubita fostului prieten al sotului.Ei s-au certat tot din cauza minciunilor lor.Va spun sincer ca m-am saturat de atatea injurii.Le-am dat ignore din lista dar am apucat sa vad destule.Eu ma pot apara pentru ca detin toate aceste mesaje si presupun ca daca se ajunge la o ancheta amanuntita poate verifica si politia ca m-a amenintat si mi-a furat identitatea ponegrindu-ma.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
cheeeela, utilizator
Va spun pe scurt istoria....Acum 2 ani aproape mai precis 1 an si 7 luni am venit in Spania la iubitul dupa ce am terminat facultatea. Fiind singura mai toata ziua fiindca el muncea am incercat sa imi fac prieteni sa comunic, fiind obisnuita cu mediul de facultate si lucrand intr-un colectiv-ma simteam foarte singura. Intr-o zi cand ma plimbam cu masina cu iubitul meu l-am vazut pe prietenul lui ca discuta cu niste fete.Si ne-am asezat cu totii la un suc. Erau 3 fete de varste de 16, 17 ani cred ca toate.Apoi cand iubitul meu era la munca ele veneau pe la mine si mai vorbeam. Mi ceva mi s-a parut suspect pentru ca aveau un limbaj destul de obscen si treptat treptat mi-am dat seama dupa mai multe circumstante ca aveau legatura cu sotul meu. I-am scris uneia intr-un jurnal care mi-l daduse ca daca era alta circumstanta da, poate continuam sa iesim si sa mai vorbim dar afland ca a fost cu iubitul meu i-am interzis sa mai calce in casa mea scriindu-i toate acestea in acel caiet si dandu-il prietenului iubitului meu sa il dea.De atunci au inceput cu injurii.Una dintre ele care s-a simtit foarte afectata ca i-am trimis asta in caiet dupa vreo 7 luni inainte de nunta noastra a inceput cu mesaje pe hi5.
Ii tot incercam sa spun ca nu ma intereseaza si sa isi vada de viata ei dar nu va spun ce vorbe putea sa iasa din gura fetitei asteia.Si de atunci prin toate oportunitatile ma ponegreste in fel si chip.Va spun a ajuns sa imi fure identitatea si sa imi faca un profil fals pe hi5 cu pozele mele si cu niste descrieri in josu pozei de imi venea safac infarct cand am vazut. Si tot ea este victima acum si impreuna cu prietenele ei ma ameninta de fapt ne ameninta ca ne da in judecata pentru corupere de minori. Stiu ca am gresit ca i-am facut cazul si i-am raspuns incercand sa ii zic ca nu e bine ce face si sa studieze ceva in loc sa faca viata amara oamenilor dar nu mai pot.Vreau sa se linisteasca si sa nu ne mai ameninte dar daca are dreptate?!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
cheeeela, utilizator

Alte discuții în legătură

Infractinune sau nu? am varsta de 16 ani, iubitul 21 ani... mariuk mariuk Buna ziua. Am 16 ani si am un iubit de 21. Nu intretinem relatii sexuale. De curand am plecat la mare cu el si mai multi prieteni fara stirea tatalui, doar a ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna corupere minori denvaru denvaru efectiv ce inseamna corupere de minori cum incepe infractiunea? (vezi toată discuția)
Copurere de minori? adrian 75 adrian 75 Buna ziua, Numele meu este Adrian si am un fiu care are o alta orientare sexuala, problema mea este ca fiul meu in varsta de 28 de anii a avut o relatie de 2 ... (vezi toată discuția)