avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM perioada determinata

Sunt angajat cu CIM perioada determinata. Primul a fost pe 1 an. La incheiere mi s-a facut altul pe 6 luni, iar la incheierea lui altul pe 1 an(al treilea cu depasirea perioadei de 24 luni!). CIM sunt pentru aceeasi activitate, acelasi post. Este ultimul CIM legal si valabil? In ce situatie ma aflu? Multumesc pentru raspunsuri/clarificari.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 5 Ianuarie 2012
enesabin a scris:

Sunt angajat cu CIM perioada determinata. Primul a fost pe 1 an. La incheiere mi s-a facut altul pe 6 luni, iar la incheierea lui altul pe 1 an(al treilea cu depasirea perioadei de 24 luni!). CIM sunt pentru aceeasi activitate, acelasi post. Este ultimul CIM legal si valabil? In ce situatie ma aflu? Multumesc pentru raspunsuri/clarificari.

Asa cum este situatia prezentata de dvs. cel de al 3 lea CIM este incheiat fara sa respecte prevedrile codului muncii si pentru ca el depaseste 24 luni nu poate fi decat pentru perioada nedeterminata. Daca la incetarea lui angajatorul va va solicita incetarea activitatii este bine sa ii atrageti atentia ca in fapt acel CIM este pe perioada nedeterminata si confirmare acestui fapt in justitie nu este asa greu si imposibil de obtinut.

Am urmatoarea situatie: un contract incheiat initial pe perioada determinata de la 01.10.2010, pana in data de 01.10.2012.
angajatorul il convinge pe salariat si acesta semneaza modificarea termenului final al acestui cim pe perioda determinata, in unul mai recent de ex. 01.03.2011.
Intrebari - mentionez ca nu m-am confruntat pana acum cu asa ceva!
Este legal?
Se poate opera in Revisal fara probleme pt angajator?
gel a scris:

Am urmatoarea situatie: un contract incheiat initial pe perioada determinata de la 01.10.2010, pana in data de 01.10.2012.
angajatorul il convinge pe salariat si acesta semneaza modificarea termenului final al acestui cim pe perioda determinata, in unul mai recent de ex. 01.03.2012.
Intrebari - mentionez ca nu m-am confruntat pana acum cu asa ceva!
Este legal?
Se poate opera in Revisal fara probleme pt angajator?

termenul mai recent al cim determinat e de 01.01.2012.
va rog sa ma ajutati, multumesc!
Da, se poate opera modificarea datei de sfarsit a unui c.i.m. incheiat pe durata determinata ... in acest sens, faceti modificare la c.i.m. al salariatului respectiv ...
multumesc mult !
mai am o situatie - daca un cim pe per determinata a fost deja modificat de 3 ori astfel 01.2010- 01. 2011-01.2012- 04.2012- eu stiu ca din 04.2012 ar trebui sa urmeze trecerea la
per nedeterminata.
dar!angajatorul doreste sa mai prelugeasca tot pe perioada determinata.
Ar exista argumentul ca angajatorul e agent de munca temporara!

Are voie angajatorul sa modifice tot pe deteminata acest cim?

Alte discuții în legătură

Cim pe perioada determinata gabrielaslavu gabrielaslavu Buna ziua, Asi dori sa-mi dati un raspuns fata de o speta care s-a creat in firma la care lucrez. am angajat cu CIM pe perioada det. o persoana, deoarece ... (vezi toată discuția)
Contract durata determinata genyely genyely buna ziua un salariat cu contract pe perioada determinata caruia i-a expirat contractul poate fi angajat pe perioada nedeterminata?se poate face act ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata ContSters81099 ContSters81099 Buna ziua, Care este perioada maxima pe care se poate incheia un contract de munca pe perioada determinata? Multumesc (vezi toată discuția)