avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale urgent: cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

urgent: cesiune parti sociale

buna ziua imi puteti spune si mie care sunt proceduriile de a ceda actiuniile celuilalt asociat? practic nu vreau ca sa mai am vreo treaba cu firma respectiva
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 08:32, 20 Ianuarie 2011
Cred ca e vorba de cesiunea partilor sociale. Va intruniti intr-o adunare generala a asociatilor si stabiliti modalitatea de cesiune. Daca asociatul nu este de acord si in actul constitutiv nu sunt stipulate clauze speciale in acest sens, va puteti adresa instantei in vederea retragerii din calitatea de asociat in conditiile art. 226 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din firma fara acordul asociatului vihristencu vihristencu cum pot iesi din firma si sa las toate partile sociatului daca acesta nu este de acord. mentionez ca amandoi avem calitate de asociat in proportie de 50 50 si ... (vezi toată discuția)
Cum pot iesi dintr-un srl cu actionariat 50% la 50%? ContSters277603 ContSters277603 Suntem 2 asociati iar relatiile sunt tensionate.Firma este infiintata de 12 ani si are ca domeniu de activ.constructii si exploatare materiale de ... (vezi toată discuția)
Retragere asociat ciuleandra ciuleandra Am o problema si anume vreau sa ies dintr-o societate unde sunt si administrator pentru ca m-am despartit de asociatul meu...eram si iubiti :( si acum el nu ... (vezi toată discuția)