avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... derogare de la taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

derogare de la taxa auto

in 28 decembrie 2010 am cumparat in baza facturii un autocamion din germenia, nu am avut timp sa scot numere provizorii sau sa fac RAR/ul .#-o
Poate reprezenta factura dovada ca ma incadrez la taxa veche?
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 22:05, 24 Ianuarie 2011
In vederea inmatricularii in Romania a autovehiculelor achizitionate inainte de data de 31 decembrie 2010 si care nu au fost inmatriculate pana la 1 ianuarie 2011, persoana fizica sau juridica pe numele careia urmeaza a se inmatricula autovehiculul trebuia sa fi efectuat achizitia acestuia in vederea inmatricularii si va prezenta autoritatii fiscale competente pentru calculul taxei pe poluare, in vederea luarii in evidenta, pana la data de 31 ianuarie 2011, o cerere insotita de urmatoarele documente:
- pentru autovehiculele pentru care a fost lansata comanda ferma anterior datei de 31 decembrie 2010 si pentru care se face dovada platii integrale sau a unui avans, documente din care sa rezulte acest lucru;- pentru autovehiculele care au fost introduse in tara si pentru care se face dovada cu carnet de TIR/CMR/CIM si/sau dovada radierii din tara de provenienta, documente emise inainte de 31 decembrie 2010, din care sa rezulte acest lucru;
- pentru autovehiculele pentru care s-a eliberat dovada de inmatriculare provizorie de catre autoritatile din tara de provenienta a autovehiculului, emisa inainte de 31 decembrie 2010, documente din care sa rezulte acest lucru, precum si o declaratie pe proprie raspundere, in forma autentica, din care sa reiasa ca autovehiculul a fost achizitionat anterior datei de 31 decembrie 2010 in vederea inmatricularii in Romania si nu a fost inmatriculat in Romania pana la data de 1 ianuarie 2011.

Eu va recomand sa va grabiti si sa mergeti la sediul AFP de care apartineti, cat mai repede. Ei sunt in mai mare masura sa va ajute.

Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa poluare veche csongrasz csongrasz Buna ziua! Am cumparat o masina pe data de 25 ianuarie 2011. Am depus actele la finante pe data de 27 ianuarie sa-mi calculeze taxa de poluare veche. Au luat ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism e5 scv scv nu reusesc de 2 zile sa_mi inmatriculez masina nou_nouta E5, mi_sa respins dosarul de 2ori din cauza taxei de poluare,politia ma trimite la finante pt ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare auto mad79 mad79 De la 1 ianuarie 2011 va intra in viguare noua taxa de poluare, prima inmatriculara sau cum io mai fi spunand.In trebarea mea este daca masina este introdusa ... (vezi toată discuția)