avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT DE IMPRUMUT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT DE IMPRUMUT

Buna ziua, spuneti-mi, va rog daca pot incheia un contract de imprumut la notar cu garantie (o masina) si cum se procedeaza?
P.S. Eu dau imprumutul.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 11:52, 19 Ianuarie 2011
Foarte simplu, mergeti impreuna cu persoana imprumutat la notar, trebuie sa aveti la dvs cartile de identitate, iar persoana imprumutata va avea nevoie si de actele autoturismului.

Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
Denisa Stanca, Avocat
Se poate face un astfel de contract, avand asupra d-voastra actele specificate de av. denisas, precum si banii pentru taxa notariala.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Mai spuneti-mi, va rog cum se procedeaza, masina ramane la mine pe perioada contractului sau doar actele masinii ?
...gajul poate fi cu sau fara deposedare...deci puteti fie sa pastrati autoturismul fie sa-l lasati in continuare debitorului...indicat ar fi ca in acest al 2-lea caz notarul la care mergeti sa solicite si inscrierea garantiei in registrul electronic de garantii reale mobiliare pt a evita astfel instrainarea bunului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut ramolex ramolex buna seara. ce forma trebuie sa imbrace un contract de imprumut pentru o suma de bani, imprumut gajat cu un autoturims? am imprumutat o suma de bani cuiva, ... (vezi toată discuția)
Gaj fara deposedare igor_drangoi igor_drangoi Prin ce actiune si pe ce norma juridca as putea obtine bunul care a fost gajat fara deposedare, eu fiind creditorul? am imprumutat o persoana, acesta din urma ... (vezi toată discuția)
Bani dati imprumut sorin648 sorin648 am si eu o intrebare. un prieten ma roaga sa il imprumut cu o suma de bani pt o perioada de 5-6 luni. Mi-a spus ca pt a fi linistit putem face un contract de ... (vezi toată discuția)