avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In cazul neachitarii intretinerii timp de doua luni ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In cazul neachitarii intretinerii timp de doua luni este legal sa mi se faca dosar si sa primesc citatie???

Am ramas surprinsa cum dupa doua luni am primit citatie sa ma prezint la tribunal pentru neachitare.La data cand eu am primit aceasta instiintare fara avertizare eu eram restanta in jur de 200 de roni.Pe aceea citatie era declarat o suma de 500 de roni nici adunata cu penalizarile totale de 2% pe zi nu reprezenta aceea suma.Este adevarat ca am fost impotriva ca a luat mai mult abuziv asociatia de locatari .Nu am fost deacord sa platesc o suma de 800 de roni ceruti esalonat de fiecare locatar pentru ca nu am de undeAceasta suma reprezentand lipsa care a avut-o celalalt administrator.Am doi copii i-am crescut singura sotul fiind decedat si nu vad corect sa platesc eu ce altu fura.In schimb eu sant data in judecata ca am intarziat doua luni sa platesc intretinerea.In concluzie ce nu se poate lua de la cel in cauza se ia de la necajiti.Cam asta este legea si asta se practica.O alta problema poate banala pentru unii este ca eu locuiesc la ultimul etaj si iesirea pe acoperisul blocului este chiar in dreptul apartamentului.De fiecare data se urca cate cineva pentru ca are dreptul.Acum de fiecare data cand ploua imi intra apa in casa pentru ca nu exista nici un fel de restrictie.Pentru reparatii sau alte masuri de protectie nu exista bani insa dreptul de a trimite pe cineva in instanta doar ca asa vreau eu exista. ETC.
Cel mai recent răspuns: rain4est , utilizator 16:27, 19 Ianuarie 2011
In primul rand stiu ca trebuie sa existe o restanta de minimum 3 luni pentru a va actiona in judecata.Asociatia trebuie sa scada fondul dvs.de rulment existent in prezent si pentru suma ramasa de plata sa va actioneze in justitie.
Va postez un link unde gasiti toate informatiile necesare.
www.locatar.ro/
Completez cu faptul ca asociatia trebuie sa faca dovada in instanta cu copie dupa hotararea asociatilor in care au stabilit cuantumul penalitatilor.Acest proces verbal incheiat, trebuie sa fie regasit inregistrat in registrul de procese verbale ale asociatiei.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Numai dupa 90 de zile va poate deschide proces pt neplata intretinerii, iar penalizarile sunt de 0.2% pe zi , in niciun caz 2% .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment, fondul de reparatii si penalizarile elenadove elenadove buna ziua, am o probelma in ceea ce priveste acest fond;am citit undeva ca nu mai este obligatoriu;ma puteti ajuta cu art din lege unde spune acest ... (vezi toată discuția)
Calculul penalizarilor la intretinere si instalarea repartitoarelor BrainStorming BrainStorming Buna ziua, Am avut intotdeauna probleme cu interpretarea legilor (de orice forma ar fi ele), pentru ca nu-nteleg decat notiunile logice. In cazul legii ... (vezi toată discuția)
Penalitati asociatii de locatari david.imob david.imob Sper ca cineva sa aiba rabdare sa citesca situatia prezentata de mine si sa primesc un sfat competent.Locuiesc intr-un bloc din sector 6 unde avem asociatie de ... (vezi toată discuția)