avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probare cu martori a cheltuielilor ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probare cu martori a cheltuielilor ?

Pe scurt: in urma decesului mamei mele, noi (adica eu, fratele meu si sora mea) trebuie sa impartim un apartament (valorand, pe piata locala maximum 20.000 Euro). Mama a murit acasa la sora mea (in alta localitate decat cea de domiciliu), ea suportand cheltuielile (sicriu, transport) pana in localitatea natala. Eu am achitat costurile praznicului si taxa la biserica (am chitante) in plus am platit groparul, preotii si celelalte...

Intrucat sora-mea a pretins sa i se dea suma de 15.000 euro - cheltuieli ce sustine ca le-a efectuat cu ocazia bolii si inmormantarii mamei (mama a stat la ea cam o luna inainte de a muri) eu si fratele meu ne-am constituit parti intr-un proces de succesiune (iesirea din indiviziune). Am cerut impartirea bunurilor imobile in 3 parti egale.

Neavand facturi pt. toate cheltuielile, sora a apelat la 2 martori (unul interesat direct in cumpararea apartamentului) care sa-i sustina pretentiile.

Se pot proba chltuielile cu martori ?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
Yull, utilizator
Cel mai recent răspuns: Yull , utilizator 16:18, 19 Ianuarie 2011
Conform codului civil nu se aproba proba cu martori impotriva actelor mai mari de 200 lei
Multumesc pentru raspuns.

Imi puteti indica si conform carui paragraf sau articol de lege ?

Suma este ridicola, tinand cont de faptul ca sora a ridicat si 2200 RON de la Casa de Ajutor Reciproc (locala) si ~1600 RON de la Casa de Pensii (judeteana). Mi s-a parut corect, ca in contul cheltuielilor cu boala mamei sa retina ea acesti bani...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz inmormantare in romania a unei persoane incinerata in spania. ... paul_sonea paul_sonea Refuz inmormantare in Romania a unei persoane incinerata in Spania. Este legal? (vezi toată discuția)
Buna ziua! situatia mea este urmatoarea: titlul de proprietate ... Maria Variana Maria Variana Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea: Titlul de proprietate pe casa/pamant este pe tatal meu. In urma decesului (avut loc acum 26 de ani), mama mea a ... (vezi toată discuția)
Este inselaciune si amenintare? justinianeu justinianeu Mama mea locuieste in casa parintilor decedati din anul 1994, pe care ea a suportat cheltuieli cu cei doi morti. Timp de 24 ani a platit taxe si impozite la ... (vezi toată discuția)