avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... o amenda de 200 lei...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

o amenda de 200 lei...

salut , am primit 2 foi de la politie pe una scrie "somatie" si pe una "titlu executoriu"... pe aia cu somatie scrie "Daca in 15 zile de la primirea somatiei nu veti achita sumele mentionate..se ca proceda la aplicarea modalitatilor de executare silita.....
Ramanem in continuare la dispozitia dunmneavoastra si va..."
iar pe cealalta foaie scrie "numele si prenumele..
domiciliul
si alte date de identificare..."

ce vreau sa va intreb... daca nu o platesc .. ce se va intampla... ce pot pati? explicati-mi pe intelesul meu.. adik nu in termeni juridici ... multumesc astept raspunsuri ..
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 15:30, 16 Aprilie 2008
Se va trece la executarea silita - prin poprire pe salariu probabil, prin intermediul organelor Primariei.
alejandro a scris:

salut , am primit 2 foi de la politie pe una scrie "somatie" si pe una "titlu executoriu"... pe aia cu somatie scrie "Daca in 15 zile de la primirea somatiei nu veti achita sumele mentionate..se ca proceda la aplicarea modalitatilor de executare silita.....
domiciliul

ce vreau sa va intreb... daca nu o platesc .. ce se va intampla... ce pot pati? explicati-mi pe intelesul meu.. adik nu in termeni juridici ... multumesc astept raspunsuri ..

De ce nu faci contestatie daca esti in termen. Vezi ce scrie pe somatie (data si termenul de contestare).
am 18 ani.. amenda am primito cand aveam 17... mai exact pe 03.04.2007 .... nu lucrez... deci cel mai grav lucru care mi se poate intampla... care e acela.. si inca ceva... altii care au zeci de amenzi... nu au primit deloc foi din acestea.. si eu .. care sunt la prima amenda.. imediat mi-au trimis foile.. dc?
Varsta mai tanara nu e oscuza pentru incalcarea legii.
Daca nu mai lucrati, o sa astepte pana lucrati pentru a va executa silit. Daca trec 3 ani si nu reusesc, ati scapat.
Dar, pe de alta parte, nu stiu daca merita sa pasititi in viata de adult cu asemenea datorii. Pentru 200 de lei, nu stiu daca merita atatea emotii.
alejandro a scris:

domiciliul

Amenda pentru ce e ? Daca nu ma insel se poate atrage raspunderea parintilor pentru faptele ilicite savirsite de copii minori

Alte discuții în legătură

Amenda jandarmerie. x3v1lx x3v1lx Am primit o somatie de la Consiliul Local, directia impozite si taxe locale, pt plata unei amenzi vechi de aproximativ 1 an. ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda de circulatie Cosmin Andronic Cosmin Andronic Buna ziua, Ma numesc Andronic Cosmin si va cer sfatul in privinta unei chestiuni ce tine de plata unei amenzi de circulatie din 2004. O sa scriu direct la ... (vezi toată discuția)
Am luat amenda rat si mi-a venit scrisoare de la anaf (minor) BogdanXKR BogdanXKR Buna ziua,am luat acum cateva zile o amenda la rat pe baza ca nu aveam bilet(nici casa nu gaseam si nici soferu nu avea,ma rog)si am zis ca e ok ca imi vine ... (vezi toată discuția)