avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... varsta de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

varsta de pensionare

buna ziua,intrebarea mea este ;la ce varsta ma pot pensiona dak sunt nascuta in 1966 februarie,studii superioare ,lucrez din 1982 ,15 ani de grupa 1,si cu o vechime in munca pana acum de 28 ani,mama a doi copii.ca la cum arata legea pensiei ma si vad o batranica tarsindu-mi galosii pe undeva..o imagine indecenta dupa parerea mea.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:45, 19 Ianuarie 2011
Limita de varsta la 59 ani si 11 lnui,reducere de 3 ani din 62 si 11 luni,daca indepliniti conditia de stagiu de 34 ani si 6 luni.Anticipat la 57 ani si 11 luni,conditia de stagiu fiind de 42 ani si 6 luni,fara stagiu asimilat.Anticipat partial la 57 ani si 11 luni cu un stagiu de 34 de ani si 6 luni,fara stagiu asimilat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI Buna ziua O femeie nascuta in 1966, februarie. cu 10 ani de munca grupa I si 13 ani de grupa II cand iese legal la pensie? Lucreaza din 1984. Multumesc! (vezi toată discuția)
Pensie pentru femei cu 5 copii gutersergiu gutersergiu Buna ziua o femeie nascută in 1996 care a lucrat din 1982 de la vârsta de 16 ani , cumulând 35 ani de cotizație la fondul de pensii când poate solicita ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare andreianaa andreianaa m-am nascut la 11 03 1966 si lucrez neintrerupt din august 1984[adica de 28 de ani si 3 luni],iar din oct 2005 am si spor pt conditii periculoase. cand ma voi ... (vezi toată discuția)