avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie - miner
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie - miner

Ma numesc Gavril Relu am o vechime in munca de 31 de ani din care 14 ani la grupa a I-a de munca subteran 100% si 17 ani la grupa a II-a de munca in cariera in functia de miner.La cati ani pot beneficia de pensie? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:11, 20 Ianuarie 2011
Care este data nasterii dvs.?
1956
Dvs. trebuia sa beneficiati de mult de pensie pentru limita de varsta, ati implinit 54 de ani in 2010, daca in cei 31 de ani de activitate ati lucrat in subteran cel putin 50% din timpul normal de lucru.

Dar poate imi scapa mie ceva. Ati scris:
Gavrilrelu a scris:
(...) din care 14 ani la grupa a I-a de munca subteran 100% si 17 ani la grupa a II-a de munca in cariera in functia de miner.

Care este diferenta intre perioada lucrata in subteran si perioada lucrata in cariera ca miner? In perioada lucrata in cariera ca miner nu ati lucrat in subteran cel putin 50% din timpul normal de lucru?

Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii pentru a afla daca pot beneficia de pensie in urma activitatii lucrate ca miner? Viviana_03 Viviana_03 Buna ziua/seara, As dori un mic ajutor! Am nevoie de cateva informatii privind pensia de miner si cum aflu in ce categorie se incadreaza tatal meu pentru ... (vezi toată discuția)
Grupa speciala negru daniel negru daniel buna seara asi dori sa aflu si eu daca tatal meu care a muncit la mina dalja din petrosani si apoi la mina zlatna se poate incadra la grupa speciala el muncind ... (vezi toată discuția)
Pensionare nistoran nistoran am o vechime de 18 ani si 3 luni in minerit subteran si 7 ani suprafata,voi fi disponibilizat cu 116,am 46 ani si 2 luni,voi iesi in pensie cand fac 20 ani ... (vezi toată discuția)