avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Problema cu asiguratorul! Help!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Problema cu asiguratorul! Help!

Am o problema:
Masina mea a fost lovita. M-am dus repede la asiguratorul celui care m-a lovit, s-a facut acel dosar si am fost la un service agreat de catre asigurator.
Problema: in urma accidentului, am ramas fara far, aripa, portiera si spoiler. Au fost botite. Agentul constatator , fiind chemat de catre cei de la service pentru o completare a procesului-verbal de constatare, zice ca nu-mi poate schimba si spoilerul deoarece el considera ca nu are legatura cu acest accident!
Ce pot face in aceasta situatie? Este absurd: si din fotografiile facut de agentul de asigurari si din declaratiile partilor implicate in accident reiese fara echivoc faptul ca si spoilerul a fost stricat tot in acest accident!
Cum trebuie sa procedez? Sa dau in judecata firma de asigurari? Ce temei de drept are aceasta plangere? Legea 136/1995 modif. prin Legea 172/2004 ?
Plus ca agentul constatator a fost foarte arogant , spunandu-mi ca doar el hoataraste ce si cum si ca pe el nimeni nu-l poate obliga sa faca altceva decat ce doreste!

Multumesc!:coffee:

Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 20:15, 11 Aprilie 2008
Prejudiciul se consemneaza in procesul verbal de constatare intocmit la Politie, unde se stabileste culpa fiecaruia dintre soferii antrenati in accident. Ati fost si la un service autorizat, imediat dupa accident, sa va stabileasca prejudiciul?
In cazul in care societatea de asigurari refuza sa va despagubeasca pentru intregul prejudiciu produs prin accident de circulatia, puteti da in judecata soferul celuilalt autovehicul si societatea de asigurari, in solidar. Va trebui timbrat la valoare si va finecesara expertiva de specialitate care sa stabileasca exact ce prejudicii s-au produs in urma accidentului de circulatie.
Incercati sa discutati amiabil cu celalalt sofer, poate nu-i convine nici lui sa ajungeti in instanta.
Banuiesc ca agentul constatator este un politist, nu? Calea de atac este plangerea impotriva procesului-verbal de constatare. Dar, daca asiguratorul celui vinovat va repara toate pagubele produse masinii, ce interes mai aveti?
Agentul constatator este un agent de asigurari. O persoana angajata de catre firma de asigurari care evalueaza daunele.
Firma de asigurari , prin acel agent constatator , spune ca nu-mi poate schimba si spoilerul (doar sa-l "peticeasca" cat de cat!)deoarece ei considera ca acesta a fost stricat cu ocazia altui accident.(lucru total fals!)
Ce vina are celalalt sofer ca cei de la asigurari fac asemenea constatari?De ce sa-l dau si pe el in judecata? In fond el avea platita asigurarea la zi.
Pot chema in judecata doar asiguratorul? Care este temeiul de drept?
Prin p-v de reconstatare asiguratorul a admis ca daunele sunt mai mari decat cele constatate initial, dar nu vrea sa le acoperit in totatiltate motivand ca provin din alt accident, fapt neadevarat!
Ii pot face plangere penala agentului de asigurari(cel care a facut reconstatarea daunelor) pentru abuz in serviciu ?
Multumesc.
dati in judecata pe cel care v-a lovit si el va chema in garantie asiguratorul.
nu stiu daca ii dati in judecata pe cei de la asigurari direct, pot invoca lipsa calitatii procesuale a dvs., poate ne lamureste cineva mai experimentat in legatura cu acest aspect...:-/
Dar de ce sa-l dau in judecata pe cel care a lovit masina? Persoana respectiva mi-a pus la dispozitie asigurarea!
Agentul constatator de la asigurari a apreciat gresit dauna!
De aia intreb daca pot face plangere penala impotriva acestuia!
Mi s-a sugerat de catre cei de la service , ca daca ii dadeam "ceva" agentului, imi trecea tot ce trebuie pe acel p-v de reconstatare!
Mi se pare nedrept! In fond masina mea era buna, iar in urma accidentului am ramas cu ea botita. De ce ar trebui sa dau spaga pentru ceva ce mi se cuvine?

Alte discuții în legătură

Despagubire rca culpa comuna mariuspopescu2016 mariuspopescu2016 Buna ziua, Am facut un accident auto in luna septembrie, am fost la politie unde a fost declarata culpa comuna a ambilor soferi urmand sa-mi repar ... (vezi toată discuția)
Despãgubiri rca dianapanaite dianapanaite Pe un drum naţional din România am fost lovită din spate de un TIR care n-a reuşit să oprească la timp. După vizita la poliţie, şoferul TIR-ului a ... (vezi toată discuția)
Probleme casco...cum sa le abordez?..piese originale sau turcisme mkt mkt Buna ziua, povestea mea incepe asa... 5 ianuarie 2012 ... sunt implicat intr-un accident rutier (l-am lovit pe cel din fata mea), cu urmarile..masina lui ... (vezi toată discuția)