Am facut un accident auto in luna septembrie, am fost la politie unde a fost declarata culpa comuna a ambilor soferi urmand sa-mi repar autoturismul 50% pe asigurarea celuilant sofer si 50% din banii proprii.
Soferul celalalt are asigurare la firma Euroins, am fost la constatare unde ochiometric agentul Euroins a facut constatarea acesta spunandu-mi ca mai bine merg la un service auto sa se faca o reconstatare pentru a vedea exact cat costa lucrarea.
Am primit ulterior de la agentul Euroins confirmarea ca voi primi 50% din banii viitoarei reparatii aproximativ 2600 lei.
Am fost la un service autorizat si am facut o reconstatare din care a reiesit faptul ca lucrarea o sa coste aproximativ 12100 lei din care asiguratorul ar trebui sa plateasca 6000lei.
Ce pot face in masura in care asiguratorul probabil ca nu va oferi suma propusa de service?
Service-ul a facut aceasta constatare intr-un program specializat agreat si de asiguratori.
Ce legislatie se aplica in acest context? Banuiesc ca asiguratorul incearca sa plateasca cat mai putin, ce pot face in acest caz?
Va trebui sa va judecati cu societatea de asigurari pentru a va achita suma reala ce reprezinta 50% din valoarea reparatiei.
Va trebui sa se faca o expertiza tehnica judiciara prin care sa se stabileasca in concret care este costul reparatiei, avand in vedere sustinerile dvs. cu privire la costuri si suma aprobata de catre Euroins.
Se aplică Norma nr. 23/2014 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule emisă de Autoritatea de Supraveghere Financiară.
În prima fază încercați amiabil să rezolvați cu asigurătorul. Dacă nu reușiți, până la judecată mai aveți două instrumente
- plângere on-line pe www.asfromania.ro
- mediere prin procedura din www.salfin.ro.
Dauna
brainylaura
Buna ziua!In urma unui ușor accident auto,pe baza notei de constatare a [EDITAT]. Sa am mers cu masina la service pt o reconstatare...din care a rezultat ... (vezi toată discuția)