avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare

am primit pedeapsa de 1 an inchsoare pentru savarsirea infractiuni de furt calificat. in baza art. 81 cod penal dispune suspendareaconditionata a executarii pedepsei pe durata termenului de incercare prev. de art. 82 cod penal - 3 ani . a ramas devinitva cu data de 15.05.2007 cand se face reabilitare si daca trebuie sa o fac eu va multumesc ast. raspuns
Reabilitarea va fi una de drept in cazul dvs. si va opera dupa trecerea a 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.Nu ar trebui in principiu sa faceti nimic in privinta reabilitarii, insa va trebui ca in acesti 3 ani sa va abtineti a comite alte infractiuni , sa respectati orice masura dispusa in cursul acestei perioade si sa va achitati obligatiile civile si cheltuielile judiciare.In caz contrar, ar putea avea loc revocarea suspendarii si executarea pedepsei in inchisoare.
In mod normal ar trebui sa fiti reabilitat de drept acum la acest moment, pentru ca practic la 10.05.2010 s-a implinit termenul de incercare, bineinteles daca n-ati savarsit o alta infractiune in acest termen si nici daca nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei.
Ati solicitat eliberarea unui cazier pentru a verifica daca mai exista aceasta condamnare?
am fost si mi sa zis sa revin marti asta insemnand ca cazierul este tot patat ce trebuie sa fac va rog multumesc mult
Daca veti afla ca aveti cazierul inca ,,patat" , desi v-ati indeplinit toate obligatiile , va trebui sa va adresati instantei pentru a constata faptul ca intervenit reabilitarea de drept.
:offtopic: Interventie moderator: va rog sa nu mai deschideti alte topicuri cu acelasi subiect. Multumesc.

avluci a scris:

Codul penal:

ART. 86
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

Depuneti la instanta de executare, o cerere de reabilitare.

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept puiuancaramona2002 puiuancaramona2002 Am avut in anul 2008 .6 luni cu suspendare si 2 ani si 6 luni de reabilitare doresc sa ma angajez si am nevoie de cazier imi este patat cazierul ? ma va ... (vezi toată discuția)
Stergerea din cazier judiciar DUMITRULAURENTIU DUMITRULAURENTIU in data de 15.12.2009.am fost condamnat la 9 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf.art.81,82 CP ptr.art.87/1 OUG 195/2002,74/1,a,c CP,76/1,dCP,71,64/a ... (vezi toată discuția)
Inchisoare cu suspendare andreea_dinu90 andreea_dinu90 O cunostinta de-a mea are 3 ani cu suspendare de la o fapta pe baza de complicitate intr-un fel as dorii sa stiu ,daca are 3 ani cu suspendare ,in cat timp ii ... (vezi toată discuția)