avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebari carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebari carte de munca

Buna Ziua

Din 2009 luna mai lucrez la o firma din Ilfov , in iunie iulie 2010 deoarece angajatorul tot ma ducea azi maine ,urmatoarea lucrare , am primit amenda de la ITM etc etc. nu imi platea salariu minim de pe cartea de munca , ci imi dadea citeva milioane pe luna . dupa luni bune de zile am cedat. Am plecat luind o bormasina pe semnatura mea ca mi se va scadea din suma ce o au sa mi-o dea , am gresit ca hartia am facut-o intr-un singur exemplar ramas la ei. Totusi din anul 2009 de la sfirsit pina cind am plecat nu am semnat nici un stat de plata nimic nici o hartie in afara de chestia aia cu bormasina care se poate dovedii prin serie si factura care este tot la angajator cit costa (1300 ron). Angajatorul urmand sa imi de factura pentru ea insa nici pina in ziua de azi nu mi-au dat-o.
Din iunie iulie si pina azi ...am tot asteptat sa imi dea plata salariilor restante dar asta nu sa intimplat , mentionez ca la munca nu m-am mai dus. Zilele acestea am sunat si i-am rugat sa imi elibereze cartea de munca cu gindul de a renunta la vechile datorii ale firmei fata de mine, insa surpriza cea care se ocupa de cartile de munca la firma mi-a spus ca sa ii aduc demisia insa ma rugat sa nu trec data pe ea.
Acum apar intrebarile . Ce pot face ei ? care ar fii cel mai negru scenariu daca fac asta si nu trec data pe demisie ? Pot ei cumva sa imi dea cartea de munca inchisa spre exemplu cu data de 1 ianuarie 2010 ?
Presupun ca firma nu si-a platit CAS sau CASS pentru mine .daca imi dau demisia apoi pot sa ii dau in judecata pentru asta ? Pentru drepturile salariale restante trebuie sa ii dau in judecata fiind inca angajat cred.
Si inca o intrebare ...firmele mai vechi pt care am lucrat tot aceasi patroni aveau insa in timp se trecea de la o firma la alta .. pot sa ii dau in judecata daca nu mi-au platit CAS si CASS in perioada de dupa 2001?

va multumesc anticipat pt ajutor

Alte discuții în legătură

Hotarire judecatoreasca gabi.gabriela58@yahoo.com gabi.gabriela58@yahoo.com Am lucrat intr-o firma de constructii ca director adjunct.Din ianuarie 2009 si pina in mai 2009 nu am mai primit salariul. In luna mai am intrat in concediu ... (vezi toată discuția)
Demisie si pot da apoi in judecata fostul angajator ptr a imi cere drepturile antonio30 antonio30 MI-AM dat demisia si mia zis sa stau pina la sfirsitul lunii aprilie apoi am lucrat 2 zile si mi-au zis sa merg acasa.NU mia dat nr de inregistrare la ... (vezi toată discuția)
Carte de munca - itm refuza eliberarea cesar vascocenco cesar vascocenco Buna ziua, Numele meu este Cesar Vascocenco si imi permit sa va scriu acest mail deoarece am gasit adresa dvs. pe internet pe un site ... (vezi toată discuția)