avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu social comun pt 2 firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu social comun pt 2 firme

Buna ziua.

Am urmatoarea problema:

Doresc sa imi stabilesc sediul social intr-un apartament inchiriat, am acordul proprietarului, dar fostul chirias inca mai are sediul social pe acelasi apartament (la 2 ani de la expirarea contractului de inchiriere) si nu doreste / nu isi permite in acest moment sa il schimbe. Radierea pe care o poate face proprietarul am inteles ca dureaza aproximativ 3 luni, si eu doresc solutionarea problemei mai rapid.

Este posibil sa stabilesc si eu sediul social in acelasi apartament, intru-cat spatiul permite desfasurarea activitatii fara sa interferez cu ceilalti (apartamentul are 3 camere)?

Mentionez ca fostul chirias are activitatea suspendata.

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2008
ContSters56412, utilizator
Cel mai recent răspuns: cotcccris , utilizator 00:59, 18 Ianuarie 2009
nu este necesara nici o schita a apartamentului atata timp cat exista contract de inchiriere, iar camera este individualizata.
este nevoie si de caordul vecinilor cu pereti comuni si a asociatiei
Cei de la ONRC Prahova ,cer ca spatiul minim pt sediul social al unei firme sa fie de minim 16 mp, conform legii nr.26 / 1990 din cate am inteles de la ei. De asemenea, in cazul in care in acelasi apartament au sediul social doua firme, cei de la ONRC iti cer si schita a apartamentului respectiv. La ei in baza de data apare la aceeasi adresa doua firme. Bine ar mai fi si solutia data de Deby, acum ramane la latitudinea lui care va fi cea aleasa...
asta cu 16 mp nu stiu nici eu de unde e, acuma aud prima data:-/
~ Conținut șters la cerere ~
dorin.tunsoi a scris:
in actul meu constitutiv scrie de 20 m, e redactat la camera de comert-banuiesc ca daca a fost aprobat, e o varianta legala.nu stiu cat de necesara este aceasta conditie,insa

Care camera de comert? Registrul comertului nu mai are de mult legatura cu CC. Pe de alta parte, tipizatele invartite pe la diversele ORC-uri numai adaptate situatiei nu sunt... Nu exista cerinta legala privind spatiul minim pe care trebuie sa il aiba o SC.

in unele judete, pentru registrul comertului e ok numia avizul asociatiei de locatari.

O fi alta lege in judetele respecitve?

important este contractul de comodat.contractul de inchiriere

Nu numai.

Alte discuții în legătură

Sediu social Mariralu Mariralu Eu ca si pers. fizica , proprietar ap., pot sa ajut pe cineva facandu-i un contract de comodat , pentru a isi deschide sediu social ( in acte ) pe ... (vezi toată discuția)
Doua firme, acelasi sediu social? clepsidra clepsidra stiu ca e posibil sa fie doua sau chiar trei firme la aceeasi adresa (vorbind despre sediile lor, nu puncte de lucru). dar as fi interesata sa stiu care sunt ... (vezi toată discuția)
Pot inregistra o firma la acelasi sediu social ca si alta firma, prima firma avandu-l expirat. trismegist100 trismegist100 O persoana a inchiriat un sediu social acum 8 luni de zile pe o perioada de 6 luni altei unei persoane, pentru inregistrarea firmei, persoana data nu si-a ... (vezi toată discuția)