avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... calculul pensiei magistratilor
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

calculul pensiei magistratilor

citeam zilele astea un articol din ziar referitor la modul de calcul al pensiilor pentru fostii magistrati......(in baza legii 303) , in functie de venitul realizat in ultimele 12 luni inainte de pensionare si nu in functie de procentul de cotizare.......ca la ceilalti pensionari....!!!!
nu e o discriminare,,,,,la fel ca in cazul acordarii indemnizatiei unice pentru cresterea copilului (indiferent cat a cotizat mama salariata)???
astept pareri...........
Da ai dreptate asta inseamna discriminareX-(:thumbdown:
discriminatoriu in raport de ce criteriu de comparatie?

mie personal nu mi se pare discriminatoriu (poate si pt faptul ca e in favoarea mea:)) pt faptul ca daca statul imi cere sa fiu incoruptibil si sa ma gandesc impartial la solutia din dosar si sa impart dreptatea cu o balanta intr-adevar dreapta, trebuie sa imi ofere stimulente pe masura pt a nu inchide ochii si pt a nu ma lasa cuprins de grijile zilei de maine care griji sa ma determine sa-mi pierd capul intr-o societate corupta pana in maduva oaselor.

de asemenea, nr mare de dosare existente pe rolul unui complet cu mult peste ceea ce este dezirabil la nivel teoretic, stresul generat de a fi un bun profesionist chiar si in aceste conditii [si magistrati isi doresc sa fie impliniti profesional] precum si stresul determinat de apasarea deciziilor pe care trebuie sa le iei si care afecteaza viata unor oameni, cred ca justifica intr-o mare masura beneficiile financiare pe care le aduce aceasta profesie (inclusiv pensia asazis discriminatorie).

totodata este justificata de restrangerile la care sunt supusi magistratii (stie cineva ca eu nu am voie sa apar in public oricum, nu am voie sa frecventez orice loc de distractie, numele meu nu trebuie sa fie asociat cu nicio personalitate politica [de exemplu cu cel al lui valeriu stoica, care este insa si un profesor stralucit] sau cu vreo persoana ce are probleme cu legea...) de asemenea, stie cineva ca, potrivit codului deontologic promovat de mai marii justitiei cu care sunt partial de acord, trebuie sa imi reneg prietenii, in speta avocatii, juristii care acum pledeaza in sala in care eu conduc sedinta si asta pt a-i sacrifica pe imaginea justitiei impartiale si independente? stie cineva ca pt a participa la o manifestare publica, chiar si culturala, trebuie sa ma interesez inainte cine va fi prezent acolo si abia apoi pot accepta (daca nu exista pericol pt imaginea justitiei!) o invitatie in acest sens? stie cineva ca sunt obligat sa ma izolez astfel social??? [scriind aceste randuri ma refer la ceea ce mi se cere sa fac si nu la ceea ce fac, poate, unii dintre colegii mei...]

totodata judecatorul nu isi pot alege la fel de liber locul in care sa isi desfasoare activitatea, si daca are nenorocul (destul de frecvent in practica) sa ajunga intr-o instanta departe de familie (de obicei la sute de km) acolo ramane pt fff mult timp, si asta pt ca in transferurile si detasarile care se aproba de csm nu primeaza problemele personale (familia, parinti bolnavi care au nevoie de ajutorul tau, copiii pe care nu ii vezi crescand etc) ci interesul superior al justitie.

poate ca e un pic patetica prezentarea mea, insa trebuie, inainte de a judeca o situatie ca fiind discriminatorie, sa ai in vedere toate aspectele acelei situatii. [defect de judecator!!! - chestia cu privitul din toate punctele de vedere]
Daca vreti o astfel de pensie

Intrati la INM, sustineti zeci de examene pe parcursul a doi ani, dati absolvirea si definitivatul, suportati o evaluare periodica, intrati in sedinta cu 100 de dosare sau suportati cu cinism privelistea unui cadavru cand mergeti la o C.F.L.

Sau mergati la Sibiu, faceti scoala militara, mergeti in Afganistan, impuscati teroristi, dati cu subsemnatul la sfarsit de saptamana cand vreti sa parasiti orasul in care munciti

Sau exista oricand posibilitatea sa castigati bani multi din practicarea avocaturii fara sa va mai pese cat de mare e pensia pe care o veti primi la batranete.
hlfvs a scris:

Daca vreti o astfel de pensie


Sau exista oricand posibilitatea sa castigati bani multi din practicarea avocaturii fara sa va mai pese cat de mare e pensia pe care o veti primi la batranete.



saracii pensionari care au o pensie de 500 dupa 35 de ani de munca ca jurist intr-o institutie de stat.X-(:beta:
558ma a scris:
Sters de moderator


din pacate pt rautatea ta eu inca nu profesez, prin urmare... chestia cu spaga ... e gratuita.
ea ar fi gratuita si daca as fi profesat pt ca, in opinia mea, un jurist (si aici ma refer la toate categoriile de profesii juridice) nu se poate sa afirme asa ceva in conditiile in care trebuie sa existe un minim de respect pt interlocutor, dar mai ales in conditiile in care el este tinut sa respecte, inainte de oricine altcineva, prezumtia de nevinovatie...

acestea fiind spuse, constat ca aceasta nu este o discutie intre...profesionisti in ale dreptului... si de aceea ma voi retrage definitiv, pt ca imi respect prea mult statutul si profesionalitatea ca sa ma las manjit de astfel de comentarii.
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2008
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Poti practica profesia de consilier juridic numai daca ai terminat facultatea de drept? lara_lar20@yahoo.com lara_lar20@yahoo.com :\">se poate practica aceasta profesie doar cu studii juridice terminate? sau este obligatoriu sa urmezi si cursuri/ stagiatura (vezi toată discuția)
De ce sa fiu avocat? Roland Mindrila Roland Mindrila Am deschis acest subiect sa aflam păreri pro și contra acestei meserii, avantaje dezavantaje fata de alte meserii, din domeniul juridic și alte ... (vezi toată discuția)