avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... neprezentarea actelor atunci cand politistul opreste ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

neprezentarea actelor atunci cand politistul opreste pentru o fapta PE CARE NU AM COMIS-O

Buna ziua! doar cateva intrebari care pe mine m-au pus pe ganduri.
Acum ceva timp mi s-a luat permisul sub pretextul ca am incalcat linia continua, ceea ce nu s-a intamplat, depasirea o terminasem pe linia discontinua, iar din punctul in care era politia era imposibil sa vada acest lucru. In fine mi l-au luat. Dupa ceva vreme ma deplasam inspre vaslui iar pe un deal la Crasna mai exact unde era linie continua vine din fata o masina vw tuaran albastra nu nr de inmatriculare MAI si intra pe linia continua in depasire, iar in varful dealului ma trezesc bot in bot cu el am tras de volan dreapta ca sa il evit intrand in decor(fara avarii). La Crasna unde sta politia in fiecare zi ma opresc si ii spun politistului despre cele intamplate la care el foarte senin imi spune ca nu are nici o dovada ca o intrat pe linia continua acea masina cu MAI cu toate ca m-a bagat in toti sperietii.
Intrebare.
1. Daca un politai m-ar opri pentru ca am calcat linia continua asa cum s-a intamplat mai sus si l-as intreba daca are vre-o dovada si el mi-ar spune ca m-a vazut el, as putea sa ii spun sa se duca sa se plimbe ca nu am calcat nici o linie continua si sa plec?

2. Dar daca mai intai imi cere actele as putea sa i le arat doar pe geam din mana ? adica sa le afisez in gem in asa fel incat sa le vada? ca nu cumva sa i le scap in mana si dupa aia sa se joace cu mine cum vrea el.

3. Dar daca atunci cand se prezinta nu are sapca pe cap si nu poate sa imi prezinte legitimatia ce se poate intampla atunci ? pot pleca ? sau ce pot face in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: BiguClaudiu , utilizator 22:29, 19 Ianuarie 2011
Având in vedere ca dreptul la libera circulație e prevazut și garantat de Constituție
ați putea spune sa se plimba, însa nu uitați ca el e organ constatator și poate sa încheie proces-verbal.
Daca apreciați ca este nereal si nelegal aveți posibilitatea sa va adresați instantei de judecata, sa dovediți situația reala și sa solicitați nulitatea procesului-verbal.

Trebuie sa prezentați toate actele solicitate de organul constatator, refuzul constituind contravenție.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
Daniel Coman, Avocat
da le prezint, dar nu i le inmanez. e posibil ? i le arat din mana mea cat vrea.
totusi e absurd eu ca politai sa imi vina mie pe chelie sa te opresc pe tine participant la trafic si sa iti cer actele si sa iti spun dupa ai ca ai calcat linua continua nustiu pe unde si tu de fapt sa nu fi facut nimic. si dupa ce iti scriu pv sa iti spun ca daca nu iti convine ceva fa plangere. Adica ma gandesc ca totusi trebuie sa fie ceva de facut atunci pe loc (Exclus mita)
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
BiguClaudiu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe data de 25.07.2021, ora 03:39, am depășit mașina poliției, ... adisgorj adisgorj Pe data de 25.07.2021, ora 03:39, am depășit mașina poliției, după care am depășit, având mașina politiei în spate, o dubiță iveco, pe linie ... (vezi toată discuția)
Depasire inceputa pe linie discontinua - finalizare pe linie continua ( 2 - 3 mt) florin_1980 florin_1980 Buna seara, Concediu, conduceam spre Rosia Montana ... intr-o localitate intru in depasire pe linie discontinua, depasesc autoturismul din fata mea si vad ... (vezi toată discuția)
Ritinerea permisului italian, depasire linie continua flavio_bc flavio_bc In data de 15/08/2008 ma intorceam de la Constanta spre Bacau. Putin inainte de a lua autostrada spre Buc, pe langa satul Castelu jud. Constanta m-am angajat ... (vezi toată discuția)