avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cui adresez contestatia impotriva deciziei de pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cui adresez contestatia impotriva deciziei de pensie?

Buna seara,
Am o nelamurire si as ruga pe cineva, daca poate sa ma ajute:
Sunt pensionar MAI si am primit decizia de pensie recalculata, pe care vreau sa o contest. Casa de pensiei a MAI are sediul in Bucuresti, str. George Georgescu nr. 3, sector 4, dar...la art. 14 alin. 1 din HG 735/2010 se prevede ca "impotriva deciziilor de pensie recalculate se poate introduce contestatie in termen de 30 de zile de la comunicare, la comisiile de contestatii care functioneaza in cadrul M.Ap.N., MAI si SRI". Sa inteleg ca comisia de contestatii nu face parte din Casa de pensii ci este o structura distincta din cadrul MAI, caz in care ar trebui sa trimit contestatia la MAI, care are o alta adresa, respectiv, Piata Revolutiei, nr.1A, sector 1, Bucuresti, Intrarea „D” ?.
Deci, intrebarea ar fi, unde sa trimit contestatia ???
Multumesc mult daca ma poate ajuta cineva. =D> :luck:
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 01:15, 20 Ianuarie 2011
procedura este sa faceti contestatie la comisie si in functie de raspunsul pe care il veti primi, veti contesta in instanta.
Multumesc, dar deocamdata nu ma intereseaza instanta. Intrebarea era la care structura si adresa sa trimit contestatia. Multumesc oricum.
Nu se intelege nimic din HG nr. 735/2010, sunt prevederi cu caracter general.
Eu as adresa-o "Comisiei de contestatii din cadrul MAI" si as trimite-o la ambele sedii. Nu puteti, din punct de vedere legal, sa aveti vreo problema daca procedati astfel.


Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multumesc mult. =D>::luck::D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde poate fi contestata decizia de recalculare a pensiei militare? marian popa marian popa unde poate fi contestata decizia de pensie daca este emisa de minister (autoritate centrala ) avand in vedere ca afecteaza un drept subiectiv de proprietate ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmaș cauze medicale primariabaneasa primariabaneasa Buna ziua! În cazul în care decesul a survenit unei boli contractate în timpul și din cauza îndeplinirii obligațiilor militare în conformitate ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei militare de urmas Tatiana Alexe Tatiana Alexe Unde trebuie sa depun cererea pentru recalcularea conform Legii 119/2010 a pensiei de urmas a mamei mele daca la data pensionarii tatal meu decedat in 2000 ... (vezi toată discuția)