avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... impozit pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

impozit pensii

Buna seara,
Sunt PFA cu activitate liberala, nu economica. Am avut pierdere pe 2010, cheltuieli mai mari decat venituri. Nu inteleg cum devine treaba asta cu noua lege a pensiilor in care sunt obligata sa platesc 222 de ron pe luna doar contributie la pensii. Eu am avut incasari totale pe anul trecut de 1650 de ron.
Imi poate explica si mie cineva daca sunt obligata sau nu sa platesc suma de 222 pe luna, fiindca daca sunt obligata va trebui sa inchid. Deja abia le suport pe celelalte.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: oana.c , utilizator 02:02, 20 Ianuarie 2011
Cred ca o sa aflati raspunsurile in discutia de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/for...
Legea pensiilor spune ca se plateste doar daca venitul brut anual este mai mare decat 4 * salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale, adica peste 8088 RON brut / an.
Discutia aceea am citit-o, ca de acolo m-a apucat criza. Si totusi nu sunt lamurita. Imi puteti da datele de identificare(numar...) ale noii legi mentionate ca sa o pot citi personal, fiindca sincer gasesc niste controverse teribile in mesajul a carui adresa mi-ati dat-o. Daca e obligatorie o anumita suma, care dealtfel a fost si introdusa deja, atunci cum se face exceptia de la plata i cazul in care ai venituri mai mici de 8088? Cum pot eu dovedi asta de vreme ce din anul in curs au trecut doar 20 de zile si inca nu am primit confirmarile inspectorului pentru declaratiile depuse(venit estimat 2011 si venit efectiv realizat 2010). Undeva ceva nu e regula.
Asa este, nu poti la inceput de an sa stii daca o sa atinci plafonul asta sau nu.
Mai jos e textul legii cum a fost publicat in monitor oficial

www.avocatnet.ro/UserFiles/a...

(E vorba de Legea 263 / 2010.)
Proiectul de lege poate e mai usor de citit, este pe o singura coloana nu ca in monitorul oficial pe 2 coloane
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
Popu, utilizator

Multumesc frumos Popu!
Din punctul meu de vedere textul nu e clar in lege(dar care lege romaneasca sufera de asa ceva? normalitatea si claritatea nu exista in Romania).
Ba mentioneaza un plafon, ba zice ca e obligatoriu la minim suma si pana la maxim suma. Dar, ma rog, eu nu sunt avocat, insa acum am macar o baza de pornire in discutia cu ei la casa de pensii.

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pfa elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: Am o cunostinta care a deschis un PFA in 2010 (salon manichiura). Ea zice ca pana in ... (vezi toată discuția)
Contributie la pensie pentru jumatate de an? ismi3ismi ismi3ismi Sunt Intrepr Individuala din 25 august 2011.Am estimat in decl 220 de la infiintare Venit brut estimat=2500 ron,Ch ded=1000ron,Venit net estimat=1500 ... (vezi toată discuția)
Plata pensii pfa kriss2304 kriss2304 Buna ziua! Am o intrebare pentru pozitia de pfa. Sunt in prezent angajata cu 2 ore, insa ma bate gandul sa imi dau demisia. Am si pfa, dar nu am mai realizat ... (vezi toată discuția)