avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot sa beneficiez de alocatia monoparentala?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot sa beneficiez de alocatia monoparentala?

am 21 ani,si o fetita de 1an 7luni.nu lucrez si inafara de banii trimisi de mama mea din strainatate nu am nici un venit.tatal fetitei mele nu si-a asumat responsabilitatea si nu figureaza in acte ca parinte.tin sa precizez ca locuiesc la bunica mea care nu poarta acelasi nume de familie ca mine si care are pensia de aprox 10 mil, si adresa din buletin nu este cea de aici,este cea de la tatal meu,dar eu figurez la intretinere ca locuiesc cu bunica de cativa ani,chiar daca nu am mutatia in buletin. care sunt ajutoarele pe care le pot lua si in ce sume consta? multumesc
Cel mai recent răspuns: ioana070 , utilizator 00:05, 22 Ianuarie 2011
Ca sa poti beneficia de alocatia monoparentala trebuie sa iti rezolvi domiciliul .
Trebuie sa depui la primarie o declaratie de sustinere a alocatiei pentru copil . Alocatia de sustinere la familia monoparentala este de 50 lei la venituri de pana 200 lei .
eu beneficiez de 70 lei...defapt beneficiam...ca din ianuarie (luna asta) cica s-a sistat....va trebui sa fac o alta cerere , sa vedem daca se aproba.. totusi nu inteleg de ce ne-au taiat si acesti putini banuti... @ ariana89 , de ce nu te-ai interesat de la inceput de alocatia asta monoparentala, din cate am inteles se da doar pana la 2 ani...:( iar daca fetita ta are deja 1an si 7 luni..nu stiu..dar oricum intereseaza-te..Doamne ajuta!eu am o fetita de 1 an si 1 luna si de la inceput primesc...Multa sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri retroactive pentru alocatia complementara. simona andreea. simona andreea. Buna ziua. Am o nelamurire privitoare la acordarea alocatiei de sustinere pentru familia monoparentala. Sunt mama unui copil in varsta de cinci ani, singura ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de alocatie monoparentala? valentinaionela03 valentinaionela03 Buna ziua.Eu am o fetita de 4ani si tatal ei nu a vrut sa o recunoasca,stau in casa cu parintii mei,sora mea si prietenul ei.Am un salariu de 975lei pe luna si ... (vezi toată discuția)
Alocatie de sustinere familie monoparentala mariaandrada mariaandrada sunt divortata si pe 1 iulie se termina perioada de crestere a copilului si incep serviciul .o sa am un salariu pe cartea de munca de 9 mil .as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)