Cum se calculeaza pensia alimentara pentru un minor daca nu am venit financiar si nu am fost angajat in ultimele 3 luni,iar in momentul divortzutlui nu lucrez.
Multumesc.Rog raspuns urgent
Pentru ca mama nu a avut avocat si pentru ca procurorul a fost... a fost.
Interes zero, s-a gandit sa-l lase in pace.
O mare gogomanie.
Sa va spun eu reaua-intentie: fa-mi dovada, invinuit, ca ai incercat sa te angajezi si ca nu ai gasit niciun loc de munca in 3 ani... macar necalificat, pe vreun santier... unde e criza de forta de munca.
Sau fa-mi dovada ca nu poti munci, din motive medicale, in singurele locuri de munca pe care le-ai gasit...
:hammer:
Ce comicarie, daca ne tine mamica sau sotia, noi nu trebuie sa platim pensie alimentara ca nu suntem angajati? Pai si cand am facut copil, ce credeam? Ne faceam de-atunci planuri sa ne tina vreo doamna bine? :slap:
Nu intereseaza ca n-are venituri, ca doar instanta aia n-o fost idioata cand a stabilit, in lipsa unei dovezi a vreunui loc de munca, o pensie raportata la salariul minim pe economie. (Apropo, venitul minim pe economie si salariul minim pe economie sunt 2 lucruri disctincte si au valori diferite.) Avea ea ceva ce urmarea ca scop, o fi fost chiar finalitatea legii...
E raportat la salariul minim pe economie, tocmai am aratat ca sunt doua lucruri diferite si trebuie sa fim atenti la ceea ce solicitam, ca altfel... ajungem la o pensie de intretinere de cateva zeci de lei, si nu vad om care sa poata trai cu o astfel de suma! :O
Alin. 3 art. 94 Cod Familiei stabileste cuantumul maxim al pensiei de intretinere datorata de parinte sau de cel care infiaza, astfel: "Cand intretinerea este datorata de parinte sau de cel care infiaza, ea se stabileste pana la o patrime din castigul sau din munca pentru un copil, o treime pentru doi copii si o jumatate pentru trei sau mai multi copii."
Art. 94 alin 1 CF prevade ca "Intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeaza a o plati." Deci, la stabilirea cuantumului pensiei de intretinere trebuie luate in considerare nevoia creditoriului obligatiei de intretinere si mijloacele debitorului acestei obligatii.
Pensie alimentara
tumi
as vrea sa stiu cum se calculeaza plata pensiei alimentare,cand este vorba de un copil,care ramane in intretinerea mamei,se ia in calcul si datoriile tatalui ... (vezi toată discuția)