avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cine are dreptul la executare ? (urgent)
Discuție deschisă în Executare silită

cine are dreptul la executare ? (urgent)

Buna ziua. Am si eu o nelamurire, poate ma puteti ajuta.:-/
Am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila din 2007 conform caruia pot sa evacuez paratul daca ii platesc o anumita suma de bani. / citez" evacuare conditionata de plata sumei ..../. Dar ne avand aceasta suma nu am inceput evacuarea. Mentionez ca paratul nu a parasit niciodata imobilul. In schimb acum cateva sile am primit o somatie de plata a sumei mentionate in hotarare inaintata de catre parat. X-(
Imi spuneti va rog pe ce baza legala poata sa imi ceara aceasta suma de bani, atata timp cat eu nu am inceput evacuarea lui, deci dupa parerea mea nu pot fi obligata la plata acelei sume ? c
Ce pot sa fac? Va rog sa ma ajutati.Va multumesc anticipat.:">
Cel mai recent răspuns: Eugen Huruba , Executor judecatoresc 15:59, 3 Mai 2008
@hecla:
Asa...si cam ce raspuns ti-a dar Eugen...ca eu nu vad decat copy paste din cpc !!! Te bucuri..degeaba, serios acu !;)

@ Eugen:

Ce spune cpc in matrie de executare silita , stiu!
La alt gen de...dezvoltare ma gandeam eu!
Nu conteaza...oricum nu are treaba cu acest topic, asa incat vom discuta intre patru ochi !!!:)
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2008
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
Cred ca in principiu se poate dezvolta orice...........................

Dar oare in categoria "orice" intra si lucrurile clare ?
Eugen, nu este cazul sa fii ...malitios! Zau asa...

"Vânzarea se va putea face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă preţul de la care începe licitaţia. "

Ma interesa aceasta parte din fraza :"o singura persoana"...dar renunt...
Pe marginea acestui "lucru clar"..voiam sa discutam!!!

De fapt am inteles-o f bine...(sintagma, sau ce-o fi ea!)...voiam doar o discutie in contradictoriu...
Lasa...:(
Interpretarea data acestei "sintagme, sau ce-o fi ea!" este ca:

singura persoana prezenta la licitatie poate adjudeca bunul sub conditia ca preţul oferit sa nu fie mai mic decat cel de la care incepe licitatia (anuntat in publicatia de vanzare pentru termenul respectiv).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Marta Tot Marta Tot Doresc un raspuns pentru urmatoarea situatie: un pensionar are trei credite de nevoi personale, fara ipoteca, la trei banci diferite, in valoare totala de ... (vezi toată discuția)
Despre executare silita prin licitatie imobil.(executor judecatoresc) gabitzu1ro gabitzu1ro buna si un Craciu Fericit! Am o intrebare.: poate avea loc executare silita a unui imobil de catre executor judecatoresc fara decizia unei setinte de judecata ... (vezi toată discuția)
Pret licitatie sammy44 sammy44 Pana la cat poate scade intr-o licitatie prin executare silita , valoarea unui imobil? (vezi toată discuția)