Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Am incheiat un contract de consutanta cu o societate pentru realizarea unei documentatii. Beneficiarul respectivei documentatii a refuzat sa achite contravaloarea contractului, pe motiv ca documentatia nu a fost utila in atingerea scopului final. Factura pe care i-am emis-o este din februarie 2007. De atunci, am incercat, pe cale amiabila (prin notificari repetate), sa recuperez banii, fara succes insa. Vreau sa-l pun in intarziere printr-o notificare de plata facuta printr-un cabinet de avocatura. Procedez corect sau trebuie sa ma adresez unui executor judecatoresc? Pe de alta parte, ce sanse as avea sa recuperez banii? S-a prescris dreptul meu la o actiune in justitie? Cu alte cuvinte, s-a prescris datoria?
Multumesc pentru ajutor!
daca notificarile au fost trimise cu confirmare de primire (daca aveti dovada) nu s+a prescris.
este indicat sa mergeti la un avocat, pt ca executorul nu are ce face pana nu aveti un titlu executoriu
Eu zic ca datoria s-a prescris in februarie 2010.
Consider ca somatiile trimise de dvs. nu au intrerupt cursul prescriptiei.
Ar putea intrerupe cursul prescriptiei
- recunoasterile (pe care le puteti dovedi) ale beneficiarului ca datoreaza suma,
- ori plati partiale,
- ori actiunea in instanta din partea dvs. in interiorul termenului de 3 ani.
mda ai dreptate intr-un fel, dar unii judecatori sunt mai....subiectivi.
In plus nu stim daca jacqueline, nu are un raspuns de la debitor..................
daca in tot acest interval, de la emiterea si comunicarea facturii(data la care obligatia de plata a devenit scadenta, daca in contractul adiacent nu s-a prevazut altfel) si pana in februarie 2010, nici debitorul nu si-a recunoscut datoria, expres sau tacit, si nici nu ati introdus o cerere de chemare in judecata sau de arbitrare, da, dreptul la actiune este prescris, prin implinirea termenului de 3 ani de la data exigibilitatii obligatiei de plata.
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Debitorul mi-a raspuns scurt ca nu plateste pentru ca documentatia nu i-a folosit scopului pentru care a fost intocmita. E o recunoastere tacita? Aceste adrese nu au fost facute prin intermediul unui executor. Cum sa procedez?