Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Am incheiat un contract de consutanta cu o societate pentru realizarea unei documentatii. Beneficiarul respectivei documentatii a refuzat sa achite contravaloarea contractului, pe motiv ca documentatia nu a fost utila in atingerea scopului final. Factura pe care i-am emis-o este din februarie 2007. De atunci, am incercat, pe cale amiabila (prin notificari repetate), sa recuperez banii, fara succes insa. Vreau sa-l pun in intarziere printr-o notificare de plata facuta printr-un cabinet de avocatura. Procedez corect sau trebuie sa ma adresez unui executor judecatoresc? Pe de alta parte, ce sanse as avea sa recuperez banii? S-a prescris dreptul meu la o actiune in justitie? Cu alte cuvinte, s-a prescris datoria?
Multumesc pentru ajutor!
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Debitorul mi-a raspuns scurt ca nu plateste pentru ca documentatia nu i-a folosit scopului pentru care a fost intocmita.
din cele ce ati postat pe forum, inteleg ca nu este nici pe departe o recunoastere tacita, ci, mai degraba, o nerecunoastere expresa. in plus, daca aceast raspuns nu v-a fost comunicat in interiorul termenului de prescriptie, el nici nu are aptitudinea de a intrerupe termenul de prescriptie, pentru simplul motiv ca acesta era deja implinit, cu efecte ireversibile. nu are relevanta cum a fost purtata aceasta corespondenta(prin executor judecatoresc sau nu).
in fine, raportat la informatiile postate de dvs., asa cum am aratat si mai sus, dreptul la actiune este prescris, fara ca dvs. sa mai aveti dreptul de a intreprinde ceva. singura posibilitate ramasa este aceea ca debitorul dvs., fara sa realizeze ca termenul de prescriptie este implinit, sa-si execute obligatia de plata de buna-voie.