avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cartea mea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cartea mea de munca

Buna ziua as vrea sa stiu daca mi-a mers vechimea doar prin semnarea statelor de plata timp de 4 ani apoi am avut contract individual si ultima institutie unde am lucrat mi-a spus ca am carte de munca dar inca nu-s sigur cum as putea sa ma interesez despre toata vechimea mea?Au aparut de ja cartile electronice? Va multumesc mult! Sunt din VAslui.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 20 Ianuarie 2011
Buna ziua!
Daca aveti contarct individual de munca semnat si inregistrat la ITM, iar contributiile la asigurarile sociale au fost platite le timp, nu exista motiv pentru care sa nu va fi mers vechimea. Cel mai sigur mod de afla este sa mergeti la ITM sa vedeti. Asta in cazul in care aveti indoieli asupra corectitudinii angajatorului dvs.

O zi buna!
Buna ziua Andrei
Bine ca ai semnat statele de plata, asta inseamna ca ai muncit la acea firma si se poate dovedi.
Intrebarea mea este deca ai semnat contract de munca la acea firma, pentru ca in mod normal ar trebui sa ai si tu un exemplar. Daca ai avut carte de munca asta se poate verifica la itm (in mod normal si pe asta trebuia sa o semnezi).
Deci, poti merge la ITM sa soliciti o adeverinta de vechime pentru perioada lucrata.
Cartile de munca electronice au aparut din 2008 ca asa numitul REVISAL si s-a mers in paralel pena acum.
lucian__ a scris:

.....
Cartile de munca electronice au aparut din 2008 ca asa numitul REVISAL si s-a mers in paralel pena acum.

Conform prevederilor HG nr. 161/2006 cu completările şi modificările ulterioare, începând cu data de 31 decembrie 2006, fiecare angajator are obligaţia de a înfiinţa un registru general de evidenţă a salariaţilor, în format electronic, şi de a-l transmite la Inspectoratul Teritorial de Muncă în a cărui rază teritorială îşi are sediul sau domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi s-a facut carte de munca georgeta_20@ georgeta_20@ la un notariat am incheiat un contract individual de munca pe o perioada de 3 luni la care mi s-a prelungit cu 2 luni printr-un act aditional si mi s-a spus k ... (vezi toată discuția)
Am vreo sansa sa imi recuperez banii? alexandru.grigorescu alexandru.grigorescu Pe data de 15.06 m-am angajat la o firma. Am lucrat fix 3 saptamani de la acea data. Am plecat de la ei pentru ca a trebuit sa fac lucruri de care nu m-i s-a ... (vezi toată discuția)
Crtea de munca stefancujba stefancujba ce se intimpla cu cartile de munca dupa trecera in format electronic. (vezi toată discuția)