georgeta_20@ a scris:
la un notariat am incheiat un contract individual de munca pe o perioada de 3 luni la care mi s-a prelungit cu 2 luni printr-un act aditional si mi s-a spus k am carte de munca...dupa trecerea celor 5 luni am vrut sa-mi iau cartea de munca sa ma mut la o alta societate si mi s-a dat o copie dupa o decizie inregistrata la ITM si mi s-a spus k nu am carte de munca deoarece nu existau la ITM formulare tipizate...ce se poate face...este corect ca eu sa nu primesc decat niste copii dupa contract,act aditional si decizie?pot sa-mi fac carte de munca si pe perioada aceasta de 5 luni?trebuie platita vre-o taxa sau ce se poate face??
In cazul in care, din diferite motive, nu exista un carnet de munca, dovada vechimii in munca se va face printr-o adeverinta de vechime, pe care angajatorul este obligat sa o elibereze la solicitarea salariatului, in temeiul art. 34 alin. (5) din Codul Muncii.
Potrivit legislatiei in vigoare, dovada vechimii prin carte de munca se va mai putea face doar pana in decembrie 2008. Adeverinta de vechime trebuie sa fie vizata de actre ITM. Din ianuarie 2009 cartile de munca vor disparea, iar dovada vechimii se va face doar prin adeverinte intocmite pe baza datelor din registrul angajatilor, aflat la fiecare angajator.
in speta, ar trebui sa primiti o astfel de adeverinta vizata de catre ITM.