avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Am o fetita de 1 an si acum sunt insarcinata cu al doilea bebe. Primesc indemnizatie de crestere copil din martie 2010 si normal ar trebui pana pe 1 ianuarie 2012 , pentru primul copil. daca se naste cel de al doilea copil.(cam prin august 2011 se naste bebele) cum ramane cu indemnizatia? continui cu indem pt al doilea copil sau... nu stiu. sunt nelamurita. multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:58, 22 Ianuarie 2011
Art. 9 din OUG nr.111/2010 prevede :
(1) Concediul si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1), art. 5 si 6, precum si stimulentul de insertie prevazut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre primele 3 nasteri sau, dupa caz, pentru primele 3 situatii prevazute la art. 8 alin. (2).
(2) La stabilirea celor 3 nasteri si, dupa caz, a celor 3 situatii se iau in calcul si cele pentru care s-a beneficiat de concediu si indemnizatie, precum si de stimulent in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.
(3) Situatia copilului nascut mort sau situatia in care acesta moare in perioada corespunzatoare concediului de maternitate nu se are in vedere la stabilirea primelor 3 nasteri pentru care se acorda drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta.
(4) Durata de acordare a concediului prevazut la art. 2 alin. (1) se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau trei situatii de natura a genera acest drept, in conditiile prevazute la alin. (1) si (2).
(5) In cazurile prevazute la alin. (4) se acorda o singura indemnizatie, in cuantumul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta.
(6) Pe perioada suprapunerii situatiilor prevazute la alin. (4), cuantumul indemnizatiei lunare se majoreaza cu suma de 600 lei pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere din ccc1 in ccc2 consuela-ileana consuela-ileana Buna ziua. Sunt in concediu de crestere a copilului din noiembrie 2010 si as vrea sa mai am un copil pana implineste bebe 2 ani. Pot trece din concediu de ... (vezi toată discuția)
Legea mamelor 2011 - al doilea copil Crista82 Crista82 Ma aflu in concediu pentru cresterea copilului de un an (deci in conditiile vechii legi a mamelor) si mai am de efectuat inca un an din concediu. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Ccc direct din cel anterior? panaitescuadrian panaitescuadrian daca o femeie naste al doilea copil inainte de terminarea concediului de doi ani pentru primul copil, va intra direct in concediul pentru al doilea copil? (vezi toată discuția)