avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzarea apartament de pefirma
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzarea apartament de pefirma

Am un apartament achizitionat pe firma in anul 2005. La momentul respectiv pe factura a fost taxare inversa. Acum vreau sa il vand.
Daca il vand la pers fizica facturez cu TVA 5%, iar daca il vand la firma 24%. Daca in contabilitate valoarea ramasa de amortizat este de 68000 euro si eu il vand cu 65000 euro, diferenta este chelt nedeductibila. Se plateste Tva si la aceasta diferenta.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 14:41, 21 Ianuarie 2011
fiind achizitionat inainte de data aderarii, perioada de ajustare de 5 ani a expirat si puteti sa vindeti apartamentul in regim de scutire fara nici o problema.
diferenta ramasa neamortizata este cheltuiala deductibila.
IL vand catre o firma. Se poate factura fara TVA? Iar diferenta este nedeductibila?
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
maria_nicoleta9, utilizator
imobilele vechi sunt scutite de tva.
diferenta este deductibila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mijl fix sub valoare neamortizata DanielaPintea DanielaPintea Achizitie intracomunitara Mijloc Fix: 2133 = 404 2000 RON TVA (taxare inversa): 4426 = 4427 380 RON Problema: Vanzare Mijloc Fix la valoare < ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie auto caradis caradis Buna ziua. Doresc sa imi cumpar din Germania o masina second hand pe firma. Propietarul imi factureaza fara tva. Ce se intampla cand ajung cu ea in tara ? ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil camicami camicami Buna tuturor, ce implicatii fiscale ar avea vanzarea unui apartament ( in care functioneaza un magazin alimentar) achizitonat in 1996 ,care a fost reevaluat ... (vezi toată discuția)