avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj pentru absolventi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj pentru absolventi

daca cineva a terminat o facultate fara a avea examen de licenta, deocamdata, are dreptul la somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:22, 20 Ianuarie 2011
1. Din Legea 76/2002 (legea somajului):
Art. 82. - În sensul prezentei legi, prin absolvent al unei instituţii de învãţãmânt se înţelege persoana care a obţinut o diplomã sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învãţãmânt gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

2. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 51.1. - (1) Angajatorii care încadreazã în muncã, pe duratã nedeterminatã, absolvenţi de învãţãmânt superior care nu au promovat examenul de licenţã beneficiazã, în condiţiile legii, de subvenţia prevãzutã la art. 80 alin. (1) lit. b) din lege.

3. Asadar inscrieti-va la Agentia de Somaj pentru una din cele doua situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ARETAPARASCHIV@YAHOO.com ARETAPARASCHIV@YAHOO.com copilul a terminat facultatea,dar nu a dat licenta.,o va da sesiunea din februarie, are drept la somaj? (vezi toată discuția)
Absolvent de studii de licenta fara sustinerea licentei se incadreaza in legea 76/2002 privind subventionarea pentru absolventi? alex_roty alex_roty Buna ziua ! Am o intrebare cu privire la art.80 din legea 76/2002 care se refera la subventionarea locurilor de munca si anume mai exact incadrarea ... (vezi toată discuția)
Cand devin absolvent? danieldragomir danieldragomir Am fost inscris in perioada 2008 - 2010 la master iar datorita unor restante nu am putut sustine disertatia in 2010. Ultimul examen l-am sustinut si promovat ... (vezi toată discuția)