avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Absolvent de studii de licenta fara sustinerea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Absolvent de studii de licenta fara sustinerea licentei se incadreaza in Legea 76/2002 privind subventionarea pentru absolventi?

Buna ziua !
Am o intrebare cu privire la art.80 din legea 76/2002 care se refera la subventionarea locurilor de munca si anume mai exact incadrarea absolventilor.
Intrebarea mea este daca se considera absolvent de studii superioare precizat la punctul C. persoanele care absolva facultatea insa fara sustinerea licentei. In acest sens va primi adeverinta de la facultate care precizeaza ca este absolvent studii de licenta (3 ani) nelicentiat. Aceasta categorie de absolventi se incadreaza in lege sau trebuie sa fie licentiat pentru a putea beneficia de subventie?

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:40, 22 Mai 2011
1. Din Legea 76/2002:
Art. 80.
(1) Angajatorii care încadreazã în muncã pe duratã nedeterminatã absolvenţi ai unor instituţii de învãţãmânt sunt scutiţi, pe o perioadã de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, aferentã absolvenţilor încadraţi, şi primesc lunar, pe aceastã perioadã, pentru fiecare absolvent:
a) o sumã egalã cu valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data încadrãrii în muncã, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii;
b) o sumã egalã cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data încadrãrii în muncã, pentru absolvenţii de învãţãmânt secundar superior sau învãţãmânt postliceal;
c) o sumã egalã cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data încadrãrii în muncã, pentru absolvenţii de învãţãmânt superior.

Art. 82. - În sensul prezentei legi, prin absolvent al unei instituţii de învãţãmânt se înţelege persoana care a obţinut o diplomã sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învãţãmânt gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

2. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 51.1.
(1) Angajatorii care încadreazã în muncã, pe duratã nedeterminatã, absolvenţi de învãţãmânt superior care nu au promovat examenul de licenţã beneficiazã, în condiţiile legii, de subvenţia prevãzutã la art. 80 alin. (1) lit. b) din lege.
...
3. Asadar absolventii de invatamant superior, fara licenta, se incadreaza la lit.b) nu la lit.c).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolventa de master 2014 (fara dizertatie) intru in categoria de absolventa 2014? Mariuca1234 Mariuca1234 In iulie 2014 am finalizat masterul insa nu mi-am prezentat lucrarea de dizertatie, urmand sa fac acest lucru in februarie 2015. Pe listele finale de la ... (vezi toată discuția)
Somaj caniculesei caniculesei Buna ziua! Va ros sa im spuneti daca pentru un absolvent al anului 2012 se poate beneficia de subventie? Multumesc! (vezi toată discuția)
Avantaj angajator maryah maryah Buna ziua! As dori sa stiu care este marimea subventiei acordata de stat celui care angajeaza un absolvent sau in ce consta aceasta subventie. Si daca exista ... (vezi toată discuția)