avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... avantaj angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

avantaj angajator

Buna ziua!
As dori sa stiu care este marimea subventiei acordata de stat celui care angajeaza un absolvent sau in ce consta aceasta subventie.
Si daca exista vreo lege prin care sa fie specificat vreun salariu minim pentru absolventii de studii superioare...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 26 August 2010
1. Din Legea 76/2002:

Art. 80. - (1) Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă absolvenţilor încadraţi, şi primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare absolvent:
a) o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii;
b) o sumă egală cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal;
c) o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenţii de învăţământ superior.
(2) Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele prevăzute la alin. (1) pe o perioadă de 18 luni.
(3) Nu beneficiază de prevederile alin. (1) şi (2) angajatorii care au obligaţia, potrivit legii, de a încadra în muncă absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, pentru absolvenţii din această categorie.

Art. 83. - (1) Angajatorii care încadrează absolvenţi în condiţiile art. 80 sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel puţin 3 ani de la data încheierii.
...

2. Indicatorul social de referinta = 500 lei.
3. Ar fi bine sa studiati Legea 76/2002 unde vati gasi si alte facilitati pentru angajator.

Va multumesc!
Potrivit art.4o alin.1 lit.d din CCMN coroborat cu art.2 din HG nr.1051/2008, salariul minim pentru un post ce necesita studii superioare este de 1200 lei incepand cu 01.01.2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolvent de studii de licenta fara sustinerea licentei se incadreaza in legea 76/2002 privind subventionarea pentru absolventi? alex_roty alex_roty Buna ziua ! Am o intrebare cu privire la art.80 din legea 76/2002 care se refera la subventionarea locurilor de munca si anume mai exact incadrarea ... (vezi toată discuția)
Subventia pt angajatori claudiaivan claudiaivan Un proaspat absolvent de facultate trebuie sa fie angajat din somaj pt ca angajatorul sa beneficieze de subventia de 750 lei? (vezi toată discuția)
Somaj gazdatunde gazdatunde Buna ziua! Va rog sa ma ajutati, avem un angajat cu subventie art.80, intrebarea mea este, daca vrem sa trimitem pe un alt angajat la somaj,afecteaza daca ... (vezi toată discuția)