avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calitatea de coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calitatea de coasigurat

Buna ziua!
O persoana in varsta de 23 de ani a fost angajat, cu intreruperi timp de circa un an si jumatate. Ultimul raport de munca a incetat in luna octombrie a anului 2010, deci in prezent nu are niciun fel de venituri, nu are proprietati, locuieste cu parintii. Intrebarea mea este daca persoana respectiva poate fi luat in intretinere de catre unul din parinti in vederea dobandirii calitatii de coasigurat. Daca se poate, in ce conditii si dupa cat timp poate beneficia de aceasta calitate in vederea efecuarii unei operatii de hernie inghinala.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 12:35, 21 Ianuarie 2011
Daca ai lucrat cu CM si nu ai avut intreruperi mai mari de trei luni beneficiezi de asigurare de sanatate . Parintii nu te pot lua ca coasigurat (nu mai esti minor , elev sau student pana in 26 ani ).
Ca sa dobandesti calitatea de asigurat trebuie sa mergi la CAS sa declari ca nu ai nici un venit si ca doresti asigurare si ti se va calcula la salarul minim pe economie ( in jur de 37 lei pe luna ).
Odata ce platesti ai dovada de asigurat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spitalizare floridelotus floridelotus Ce modalitate exista pentru o persoana de 27 ani,care nu lucreaza,sa poata beneficia de o interventie chirurgicala [hernie inghinala] intrun spital de ... (vezi toată discuția)
Persoane in intretinere, coasigurati anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: un salariat are un copil, 23 ani , student, bursa 300 lei - angajatul nu poate beneficia de ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate copil ileana.barna ileana.barna Buna ziua Sunt salariata si am copilul de 28 ani care nu mai are serviciu. Cum sa fac , sa-l pot asigura la sanatate pe statul meu de plata? (vezi toată discuția)