avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Pentru admitere INM!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Pentru admitere INM!

Se poate sa ma informeze si pe mine cineva daca perioada pe care se desfasoara cursurile de master se va cumula pentru vechimea de 5 ani necesara pentru admintere la INM,ulterior ocupand o functie dintre cele prevzute de art.87 (alin 1) din Legea 303/2004?!
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: miruna86 , utilizator 16:41, 22 Aprilie 2008
Raspunsul corect estye NU.#-o
pt admiterea la INM nu conteaza vechimea, ci trebuie sa fii absolvent de drept.
pt admiterea in magistratura, la care probabil te referi, trebuie sa fi profesat efectiv 5 ani.
da, asa este..pentru admitere in magistratura a fost postata intrebarea...m-am grabit cu enuntul! v-am intrebat si pe voi pentru ca mie personal mi-a trecut un zvon pe la ureche in acest sens dar m-am documentat mai bine si a ramas doar la stadiul de zvon si atat.
miruna , sti cumva, cei care fac 3 ani de facultate pot sa dea la INM fara sa faca masterul ?
La concursul de admitere INM are dreptul sa participe orice persoana care are cetatenia romana, domiciliul in Romania si capacitate deplina de exercitiu,ESTE LICENTIATA IN DREPT, nu are antecedente penale sau cazier fiscal, cunoaste limba romana si este apta, din punct de vedere medical si psihologic, pentru exercitarea functiei.
Deci, ce este admis prin lege nu este interzis! Spor!

Alte discuții în legătură

Master sau limba straina pt inm 2009 ? kalula kalula Data fiind multitudinea de zvonuri de pe "piata" nu mai stii ce sa crezi... Poate cineva de pe acest forum stie mai multe. Va fi obligatoriu masterul in 2009 ... (vezi toată discuția)
Angajare in functia de consilier in administratia publica locala anasavescu anasavescu Un absolvent al facultatii Spiru Haret (administratie publica) ID, ciclul I Bologna (fara master) poate fi angajat si platit pe functia de consilier cu studii ... (vezi toată discuția)
Studii necesare pentru functia de procuror sanda90 sanda90 ce studii sunt necesare pentru functia de procuror?ma refer la studii superioare dupa facultate.am inteles ca trebuie sa dai pentru magistratura?da dar daca e ... (vezi toată discuția)