avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este traseul unui dosar intre Curtea de Apel si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este traseul unui dosar intre Curtea de Apel si Curtea Suprema dupa declarearea Recursului

Am castigat pe Fond, apoi am castigat din nou in Apel (Septembrie 2010)

Partea adversa a introdus Recurs in Noiembrie anul trecut (2010) si inca astept sa fie programat Recursul (dupa 3 luni).

Deoarece sunt total incurcat de labirintul incredibil prin care se misca Justitia, am nevoie de urmatoarea informatie:

1. Care este parcursul unui dosar de cand pleaca de la Curtea de Apel si pana ajunge la Curtea Suprema?

2. Pe cine trebuie sa contactez pentru a afla informatii?

Multumesc mult pentru ajutor.

Bogdan VASILE
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 18:36, 15 Februarie 2012
Interesati-va la Curtea de Apel daca dosarul a fost inaintat catre Inalta Curte de casatie si Justitie si in ce data s-a facut aceasta, la ce data a plecat. Apoi ii pistonati pe cei de la Inalta Curte, Sectia respectiva, intrebandu-i regulat(acorda termene foarte mari de obicei) daca au primit dosarul si ce termen au fixat. Incercati si pe site-ul SCJ.ro, la sectiunea dosare, intrucat nr. de dosar, cel putin teoretic este acelasi.
Multumesc pentru raspuns.

Am sunat acum ceva timp la CA si mi s-a spus ca au trimis dosaru inapoi la Tribunalul Mun Buc.

Tribunalul este deci cel obligat sa trimita dosarul catre CS?
Nu Tribunalul este obligat sa trimita Dosarul la ICCJ Curtea de Apel, pentru ca partea adversa presupun ca a atacat cu recurs Decizia Curtii de Apel. Adica ultima Decizie. Intrati pe siteul indicat de Dl. consilier "10", si veti avea informatia cautata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecarea unui proces emil6702 emil6702 Cand un proces se judeca cu retinere la instanta de recurs/apel si cand se retrimite aceleiasi instante? (vezi toată discuția)
Recursul sentintei penale iulia_mrs iulia_mrs Dupa ce s-a dat o sentinta penala ex: Curttea de Apel Alba, unde anume se face recursul? (vezi toată discuția)
Citatie parte vatamata palaghiacristinela palaghiacristinela am o prietena stabilita in italia si ambii parinti i-au fost ucisi acum 2 ani si de atunci se judeca procesul.Criminalul a facut apel la inalta curte de ... (vezi toată discuția)