avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie cu alta destinatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie cu alta destinatie?

Buna ziua,

daca se incheie contract de inchiriere a unei constrcutii (casa), iar noul chirias ( un SC) isi va desfasura activitate de birou acolo, se considera schimbarea destinatiei? Chiriasul nu aduce niciun fel de modificare imobilului.
Nu trebuie sa se efectueze niste lucrari (modernizari) ca sa fie considerata schimbarea destinatiei?
In legea 230/2007 - cu asociatiile de proprietari se mentioneaza ca se schimba destinatia daca se face birou intr-un bloc, caz in care ai nevoie de acordul proprietarilor afectati, insa in cazul prezentat este vorba de o casa, iar acordul proprietarului exista prin simplul fapt ca se incheie contractul de inchiriere.

Imi puteti da o opinie avizata si eventual actul legislativ care ar putea face lumina?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 14:38, 20 Ianuarie 2011
Destinatia se schimba oricum, in sensul ca respectivul imobil avea ca destinatie locuinta, iar acum este folosita cu destinatie de sediu social secundar al unei societati comerciale.
Bun, atunci cum sa interpretez prevederea din legea 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor:
Pentru schimbarile de destinatie si modernizari la constructii si amenajari care nu necesita autorizatie de construire...
.... pentru ca eu zic ca prevederea se refera la situatii cand efectiv pe apuci sa modernizezi un spatiu si la simpla schimbare de destinatie. Gresesc?
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
suciu_diana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - servicii pe cale electronica - sediu kutez kutez Stimati forumisti, ingaduiti-mi sa apelez la domniile voastre cu urmatoarea problema. [b]Contextul intai:[/b] [+] Vreau sa-mi fac PFA (servicii pe care ... (vezi toată discuția)
Folosirea apartamentului in regim de inchiriere hoteliera alexmanul alexmanul Buna ziua, ma intereseaza, daca mai puteti ajuta cu aceasta informatie, daca ste nevoie de acordul vecinilor din imediata apropiere pentru inchirierea unui ... (vezi toată discuția)
Daca imobilul e cumparat de o persoana casatorita, cine semneaza contractul de comodat? meledof meledof Daca doresc sa imi infiintez o firma cu sediul intr-un apartament.Am facut rost de copie dupa actul de proprietate , daca sunt 2 proprietari (sot si sotie) si ... (vezi toată discuția)