avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauze contract de munca individual vs regulament ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauze contract de munca individual vs regulament intern

Buna ziua,
Am semnat la angajare pe langa contractul de munca si un contract individual in care era stipulat ca firma imi plateste studiile universitare iar eu ma oblig sa nu demisionez 10 ani dupa terminarea facultatii, in caz contrar trebuie sa restitui firmei suma totala cheltuita cu studiile. Am terminat facultatea de aproape 4 ani. Eu doresc sa demisionez deoarece nu exista deloc sansa de a promova nici in functie si nici ca venit salarial. Am semnat anul trecut toti angajatii, un nou regulament intern in care era stipulat ca cei care beneficiaza de studii platite de catre firma, in cazul demisiei trebuie sa returneze valoarea ce revine pentru perioada de diferenta dintre numarul de ani in care angajatul ar trebui sa lucreze la firma si numarul de ani in care a lucrat efectiv. Acum vine intrebarea, care act este valabil in cazul meu? A mai fost o persoana la firma cu studiile platite, studii mai scumpe decat ale mele si care a avut in contract numai 2 ani dupa terminarea studiilor, nu ca mine o decada!!! Dar atunci eram fara vreo posibilitate si am fost prinsa cu usa, am semnat si acum nu mai vreau sa lucrez la aceasta firma fara viitor. Va rog sa-mi spuneti ce am de facut, exista vreo sansa sa nu trebuiasca sa platesc suma in totalitate? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: jondoe1 , utilizator 15:08, 22 Ianuarie 2011
Nu ma poate lamuri si pe mine cineva. Poate contractul individual sa aplice alte reguli in privinta platii decat regulamentul intern si codul muncii?
depinde ce contine contractul tau,parerea mea este sa consulti un avocat specializat pe dreptul muncii si sa-i dai contractul tau de munca,contractul colectiv si regulamentul de ordine interioara sa le studieze.
alta metoda ar fi sa te dai ranit;) imbolnaveste-te stai in medicale,fa in asa fel ca angajatorul sa vrea sa scape de tine[e cam periculos]
daca angajatorul nu respecta partea lui de intelegere din contract cred ca poti pleca dar asta trebuie dovedit in instanta
fa rost de dovezii in caz ca muncesti peste program[48 de ore saptamanal] si nu esti platit, e.t.c.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Seful s falsificat semnatura mea si a altor angajati in baza caruia vrea sa ma dea afara. 1908 1908 Buna ziua , Lucrez ca barman ospatar intr o locatie in care seful meu nu a respectat contractu pe care l am semnat si anume 4 ore de lucru .Am lucrat 8 ore de ... (vezi toată discuția)
Exista proceduri pentru concedii fara plata? OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI ce procedura exista din partea intreprinderii ca sa fiu trecut in concediu fara plata alaturi de majoritatea angajatilor,pe o anumita perioada? (vezi toată discuția)
Am un angajat cu conventie, ce trebuie sa fac? ANTIANA INDREI ANTIANA INDREI am o angajare cu conventie (a terminat masteru) ce pasi trebuie sa urmez, nu am parola de la itm, unitatea nu a mai avut angajati de mult, contractul trebe ... (vezi toată discuția)