avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... exista proceduri pentru concedii fara plata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

exista proceduri pentru concedii fara plata?

ce procedura exista din partea intreprinderii ca sa fiu trecut in concediu fara plata alaturi de majoritatea angajatilor,pe o anumita perioada?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:33, 4 Ianuarie 2013
Concediu fara plata se acorda la cererea angajatului pentru motive personale(probleme familiale,studii...etc) conform regulamentului intern sau contractului colectiv de munca la nivelul societatii.In aceasta perioada CIM se va suspenda pe perioada solicitata pentru concediu fara plata.Care sunt motivele pentru care sunt trecuti in concediu fara plata restul angajajatilor?
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2013
Daniela Bolog, Consultant credite si finantari
Nu exista niciun act normaiv care sa prevada ca CFP se acorda numai la solicitarea angajatului ... Codul Muncii prevede ca, suspendarea contractului individual de munca in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale a fost stipulata de legiuitor ca operand prin acordul partilor. ... este vorba despre o suspendare facultativa si nu obligatorie.

Procedura de acordare a CFP, cat si durata maxima a aacestuia trebuie sa fie prevazuta prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern al angajatorului.

Angajatorul nu poate decide unilateral trimiterea angajatilor in CFP decat daca are asa ceva reglementat in contractul colectiv de muncă aplicabil sau in regulamentul intern.
este vorba de firma de constructii,dar tot unilatral s-a decis
In acest sens, decizia poate fi contestata in instanta ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata ruxandra-maria ruxandra-maria Spuneti-mi va rog daca-mi pot lua concediu fara plata, chiar daca angajatorul nu este de acord cu acest lucru si daca e nevoie de preaviz. Concediul fara plata ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu odihna pe anul in curs bil63 bil63 Buna seara stimate doamne, stimati domni Doresc sa solicit concediul de odihna aferent anului in curs. Imi este necesar pentru a pleca in strainatate, avand ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Fekker Ana Fekker Ana este legal sa iei concediu fara plata astfel; ianuarie lucreaza februarie concediu fara plata martie lucreaza aprilie din nou concediu fara plata si tot asa ... (vezi toată discuția)