avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Spuneti-mi va rog daca-mi pot lua concediu fara plata, chiar daca angajatorul nu este de acord cu acest lucru si daca e nevoie de preaviz. Concediul fara plata se ia pe o perioada de 3 sau 6 luni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 24 Aprilie 2012
CFP se ia cu acordul angajatorului ... Avand în vedere ca suspendarea contractului individual de munca în cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale a fost stipulata de legiuitor ca operand prin acordul parţilor, iar nu la iniţiativa salariatului, rezulta ca angajatorul nu este obligat sa acorde suspendarea la simpla cerere a salariatului chiar daca nu este depaşita durata limita a concediului fara plata, prevazuta în contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern al angajatorului.

Durata concediului fara plata se stabileşte prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern, conform art.153 alin.2 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista proceduri pentru concedii fara plata? OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI ce procedura exista din partea intreprinderii ca sa fiu trecut in concediu fara plata alaturi de majoritatea angajatilor,pe o anumita perioada? (vezi toată discuția)
Acordare concediu odihna pe anul in curs bil63 bil63 Buna seara stimate doamne, stimati domni Doresc sa solicit concediul de odihna aferent anului in curs. Imi este necesar pentru a pleca in strainatate, avand ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata dupa ccc lhilda lhilda Salariata vrea sa intre in concediu fara plata dupa ccc. Studiind OUG 111/2010 , am aflat ca art 6 , care reglementa acest lucru a fost abrogata. Nu avem ... (vezi toată discuția)