Am divortat in 2003, dar nici pana astazi nu mi-am schimbat actele de identitate, revenind la numele avut inanintea casatoriei. Desi fostul sot nu a avut nimic impotriva sa patrez numele lui de familie in sentinta de divort, definitiva si irevocabila scrie ca trebuia sa revin la numele anterior.
Ce consecinte ma asteapta in acest caz? Pot sa fac schimbarea acum?
ce bine ar fie sa nu fie nimic cum spui tu, dar eu am doi copii cu cel care mi=a fost sot, rezultati dupa divort...si cum locuiesc in spania, imi zice ambasada romaniai ca nu pot sa ii declar decat dupa ce imi schimb actele. si pe deasupra, nu pot sa imi schimb actele in spania trebuie sa merg in romania, dupa cum spunea fatuca de la ambasada.
Serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor eliberează o nouă carte de identitate dacă s-a modificat numele sau prenumele titularului.
În termen de 15 zile de la producerea modificarii, titularul sau reprezentantul legal al acestuia este obligat să solicite serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor eliberarea unei noi cărţi de identitate, prezentând documentele necesare schimbarii. In caz contrar, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 40 lei (RON) la 80 lei (RON).