avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce se intampla daca nu am schimbat actele de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce se intampla daca nu am schimbat actele de identitate cu numele de fata dupa divort?

Am divortat in 2003, dar nici pana astazi nu mi-am schimbat actele de identitate, revenind la numele avut inanintea casatoriei. Desi fostul sot nu a avut nimic impotriva sa patrez numele lui de familie in sentinta de divort, definitiva si irevocabila scrie ca trebuia sa revin la numele anterior.
Ce consecinte ma asteapta in acest caz? Pot sa fac schimbarea acum?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:25, 14 Aprilie 2008
nimic
ce bine ar fie sa nu fie nimic cum spui tu, dar eu am doi copii cu cel care mi=a fost sot, rezultati dupa divort...si cum locuiesc in spania, imi zice ambasada romaniai ca nu pot sa ii declar decat dupa ce imi schimb actele. si pe deasupra, nu pot sa imi schimb actele in spania trebuie sa merg in romania, dupa cum spunea fatuca de la ambasada.
va trebui sa va schimbati numele pentru a nu avea probleme
am inteles ca trebuie sa imi schimb numele, dar vroiam sa stiu daca implica vreo amenda sau ceva?
Serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor eliberează o nouă carte de identitate dacă s-a modificat numele sau prenumele titularului.
În termen de 15 zile de la producerea modificarii, titularul sau reprezentantul legal al acestuia este obligat să solicite serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor eliberarea unei noi cărţi de identitate, prezentând documentele necesare schimbarii. In caz contrar, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 40 lei (RON) la 80 lei (RON).

Alte discuții în legătură

Acte necesare eliberare buletin , cand titularul este casatorit si divortat in spania betty_dumy betty_dumy buna ziua. Cumnata mea ( eu sunt imputernicita sa umblu ptr eliberarea buletinului) sa casatorit,a nascut si divortat in Spania fara sa anunte ambasada la ... (vezi toată discuția)
Folosirea in continuare a numelui de casatorie ! GHIGU GHIGU In urma divortului s-a hotarat ca fosta sotie sa revina la numele purtat anterior.Numai ca refuza sa faca acest lucru desi au trecut de mult cele 15 zile in ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume cristina_2345 cristina_2345 Buna ziua, Am divortat de comun acord in luna octombrie si acum cateva zile am primit decizia prin posta. Am solicitat revenirea la numele dinainte de ... (vezi toată discuția)