avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniri

Ce prevede legea in caz de deces ,sotul care supravietuieste cat are cota ,daca totul este dobandit inainte de casatorie/?
Cand devine proprietar un copilas pe numele caruia s-a luat un apartament si daca dclaratia data la notar prin care parintii ii dau copilului banii poata fi atacat si acei bani intra la masa succesorala tinand cont ca a fost cumparat un apartament cu act de vanzare cumparare?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 19:04, 20 Ianuarie 2011
Rezerva sotului supravietuitor va fi de:
-1/8 din mostenire in concurs cu descendentii (jumatate din cota legala de 1/4);
-1/6 din mostenire in concurs cu ascendentii si colateralii privilegiati, daca acestia vin impreuna la mostenire (jumatate din cota legala de 1/3);
-1/4 din mostenire in concurs fie cu ascendentii privilegiati, fie cu colateralii privilegiati (jumatate din cota legala de 1/2);
-3/8 din mostenire in concurs cu ascendentii ordinari (clasa a treia de mostenitori) sau cu colateralii ordinari (clasa a patra de mostenitori) (jumatate din cota legala de 3/4);
-1/2 din mostenire cand exista donatii care se imputa asupra cotitatii disponibile a mostenirii si liberalitati testamentare legate) (jumatate din intreaga mostenire, care ar fi revenit sotului supravietuitor in lipsa de mostenitori legali).
Ultima modificare: Joi, 20 Ianuarie 2011
MARGARETA STANCIU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune dupa decesul unuia dintre soti popc popc Buna seara, Situatia este urmatoarea: dupa moartea tatalui ramane in viata sotia supravietuitoate si 3 copii. Ce procent de mostenire primeste sotia ... (vezi toată discuția)
imobil dobandit in timpul casatoriei-cota sotului supravietuitor Bighydeva Bighydeva Buna ziua, am si eu o mare nelamurire.Daca un apartament este cumparat pe numele a 2 soti, unul decedeaza, la mostenire intra tot, sau doar jumatatea ... (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)