avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... URGENT PLS:declararea apelului de catre avocat fara ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

URGENT PLS:declararea apelului de catre avocat fara acordul inculpatului

Avocatul il asista in fata primei instante pe inculpat. care nu face apel impotriva sentintei pronuntate, insa avocatul face cu toate k inculpatul s-a opus acestui demers procesual.Produce efecte juridice apelul declarat de avocat? Va rog e Urgent
Avocatul poate declara apel si are acest drept.
Daca inculpatul s-a opus sau nu a fost de acord sa se declare apel acesta isi poate retrage apelul in conformitate cu prevederile art 369 C. pr. pen.

avocat Claudiu Lascoschi
Va Multumesc!
Inainte de a va grabi sa trageti concluzii,verificati si daca cumva celalalte parti din proces au declarat apel.
In aceasta situatia,dar si in mod normal,de altfel,avocatul a procedat in mod profesionist.
Astfel cum v-a aratat dl.avocat clientul isi poate retrage apelul la primul termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedumeriri cu avocata mihaela 25 mihaela 25 buna ziua,eu am o problema cu avocata...a fost data sentinta in procesul fratelui meu si noi suntem multumiti asa,dar avocata fara aprobarea noastra a facut ... (vezi toată discuția)
Nevinovat (acuzat pentru declaratie mincinoasa) adrian marius adrian marius buna seara as vrea sa stiu si eu ce e cel mai bine de facut in cazul in care eu am fost martor la un accidend si am zis tot ce am vazut si zica sa ajuns la ... (vezi toată discuția)
O mica nelamurire despre declaratie MAdina MAdina daca persoana care urmeaza sa dea o declaratia sau sa retraga o plangere nu poate scrie datorita unei probleme medicale temporare (ex: mana in ghips) ,se poate ... (vezi toată discuția)