avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza judiciara bunuri mobile si imobile
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza judiciara bunuri mobile si imobile

La expertiza judiciara privind bunurile mobile si imobile dobandite in timpul casatoriei pot participa alte persoane in afara partilor implicate in proces (reclamanta si/sau avocatul acesteia si de paratul si/sau avocatul acestuia), respectiv rude sau alte persoane desemnate prin imputernicire scrisa de una din parti? Daca da, in ce conditii? Expertii desemnati in cauza, pot face citarea partilor in vederea prezentei la expertiza si in alte locuri decat cele alese/desemnate de parti pentru comunicarea actelor de procedura in dosar? Daca da, in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:06, 25 Ianuarie 2011
La ce fel de persoane va referiti ?
Pot participa partile,reprezentantii lor(avocati,consilieri juridici , procuratori,experti-parte)
Alte persoane nu pot participa pentru ca nu au mandat in acest sens si nu nu sunt parti in proces.
Rude de gradul I cu reclamanta (mama si fratele). Avocata reclamantei a lipsit. Evaluarea s-a facut in lipsa avocatei reclamantei, desi aceasta a cerut evaluarea. Mama reclamantei, daca a avut procura notariala sau alt document autentificat de imputernicire, trebuie sa il depuna la dosarul cauzei? sau il prezinta doar expertilor desemnati?
Puteati sa solicitati expertului sa nu le permita participarea la efectuarea constatarilor.
Tocmai, au fost invitate de catre unul dintre experti (pentru ca au fost doi, la cererea reclamantei), iar la prezentare eu personal nu am vazut nicio imputernicire scrisa si/sau autentificata, insa am fost asigurat ca aceasta exista (unde?...), intrucat la dosarul cauzei nu exista depus nici un fel de astfel de document. Poate fi considerata expertiza efectuata, in lipsa martorilor externi, nula?
Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
Mirovi, utilizator
Cererti-i expertului sa consemneze cele petrecute in preambulul lucrarii.


Ce inseamna in acceptiunea dvs"martori externi" ?
Aceasta terminologie nu exista in lege .

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara N87 N87 Am fost convocata spre a lua parte la o expertiza judiciara privind o locuinta(intr-un partaj succesoral),eu avand calitate de parat,evaluarea s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Expert din partea reclamantului - expropriere mariuss29 mariuss29 Dacă reclamantul dintr-o cauză în care a cerut majorarea cuantumului despăgubirii ce i s-a acordat pentru exproprierea pentru cauză de utilitate publică ... (vezi toată discuția)
Competenta expert judiciar Marius2211 Marius2211 Sunt reclamant într-un proces civil in urma unei inundații, unde a fost desemnat un expert pentru a soluționa doua obiective - primul fiind stabilirea ... (vezi toată discuția)