avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces asociatia de proprietari

Proces cu asociatia de proprietari pentru restante. Documente depuse la dosar de reclamanta (asociatie): cererea de chemare in judecata si copie dupa ultima lista de plata. Nu locuiesc in acel imobil de un an. Am instiintat in scris asociatia. Consumul de apa rece calculat la pausal, desi posed apometre instalate in apartament. La proces, am depus la dosar fotografii cu indexul afisat la data de..., cu starea sigiliilor si am solicitat in scris asociatiei de proprietari constituirea unei comisii care sa verifice in apartament exactitatea si corectitudinea datelor furnizate (nu s-a luat nici o masura). Se emite o hotarare, din fericire deocamdata in termenul de recurs valabil, prin care sunt obligat la plata unei sume colosale fata de consumul calculat de mine dupa indexul afisat de apometre. In afara de recursul obisnuit, ce ar mai trebui facut pentru a determina asociatia sa-mi calculeze corect suma reala de plata a intretinerii?
Cel mai recent răspuns: Mirovi , utilizator 11:32, 23 Ianuarie 2011
In asociatie dv. toate apartamentele sunt contorizate?
Daca da, atunci puteti cere in instanta ca asociatia sa ia in considerare consumul de apa indicat de aceste contoare ale dv.

Sau exista niste reguli de comunicare a indecsilor acestor contoare pe care dv. nu le-ati respectat? Si daca nu le-ati respectat....trebuie sa platiti in plus.
Oricum aveti posibilitatea sa cereti in instanta recalcularea consumului de apa.

Toate apartamentele de la toate blocurile din asociatie sunt contorizate individual. Platesc in plus penalizarile pentru intarziere la plata la termen, datoria calculata corect si.... cam atat! Personal, nu cunosc nicio prevedere legala care sa dea dreptul administratorului sa ma treaca la consum pausal, atat timp cat posed contoare.
Normă – tehnică ANRSC privind repartizarea consumurilor de energie termică între consumatorii din imobilele de tip condominiu, în cazul folosirii sistemelor de repartizare a costurilor pentru încălzire şi apă caldă de consum
[.....]
CAPITOLUL III
REPARTIZAREA ENERGIEI TERMICE ÎNGLOBATE ÎN APA CALDÃ DE CONSUM
[....]

Art. 26. (1) Citirea se poate realiza şi numai de către proprietar, dar în aceeaşi zi când se fac
şi restul citirilor, caz în care reprezentantul asociaţiei de proprietari/locatari, respectiv prestatorul, are
obligaţia de a centraliza datele şi a face verificări privind corectitudinea datelor transmise cel puţin
trimestrial.
(2) Apartamentul sau spaţiul cu altă destinaţie este considerat fără repartitoare de costuri
pentru apă caldă atunci când:
[.....]
d) timp de trei luni proprietarul nu permite citirea şi/sau verificarea repartitoarelor de costuri pentru apă caldă, consumul pentru această perioadă se recalculează conform prevederilor lit.c), pe cheltuiala proprietarului;
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
elga50, moderator
Nu e vorba de apa calda - nu se aplica norma amintita mai sus - ci doar de consumul de apa rece. Am permis accesul conducerii asociatiei, insa ei nu au luat nici o masura de regularizare a pausalului prin citirea contoarelor. Multumesc pentru toate informatiile.
Pot fi data in judecata de catre asociatia de proprietari,fara a fii instiintata,sau sa primesc o somatie ceva?Am datorii de 4 luni la asociatie si din cate stiu conform legii,pot fi dati in judecata locatarii care au datorii peste 3 luni.Dar fara sa primesc o somatie?

Alte discuții în legătură

Refuz asociatie regularizare consum apa a89 a89 Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca este legala instituirea prin hotararea asociatiei de proprietari a imposibilitatii de a realiza regularizarea ... (vezi toată discuția)
Calcul intretinere si penalitati intarziere unique636 unique636 Buna ziua Locuiesc cu chirie si am restanta la intretinere pe mai multe luni dar am achitat o parte destul de semnificativa. Intrebarile mele sunt: 1. ... (vezi toată discuția)
Obligativitate plata sistem "pausal" apa - abuz administrator legal_man legal_man Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: acum 1 luna administratorul a afisat la avizier o foaie cu urmatorul continut: \\\\"va rugam ca pana la ... (vezi toată discuția)