avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligativitate plata sistem \\"pausal\\" apa - abuz ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligativitate plata sistem "pausal" apa - abuz administrator

Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: acum 1 luna administratorul a afisat la avizier o foaie cu urmatorul continut: "va rugam ca pana la data de: sa va faceti verificarea etrologica a apometrelor sau sa le schimbati cu firme autorizate de montaj si contoare cu lasa de precizie C".
Mi-am cumparat contoare (apometre) urmand ca peste 1-2 zile sa mi le inlocuiesc singur si apoi sa vina un instalator autorizat BRML (Biroul Roman de Metrologie Legala) pentru a constata ca sunt montate corect si pentru a le sigila. Azi cand i-am spus acest lucru administratorului mi-a spus ca degeaba le schimb intrucat nimeni nu si le-a mai schimbat (desi imi este greu sa cred asta, dorinta lui a fost inca de la inceput sa se treaca la "pausal" pentru ca ii este lene sa faca calcule) si in acest caz, nefiind peste 50 % procentul celor care si le schimba...voi fi calculat tot la "pausal".
V-as ruga sa-mi spuneti ce demersuri legale pot urma astfel incat sa mi se poata calcula atat cat consum.
Mentionez ca vechile apometre aveau intr-adevar mai mult de 4-5 ani dar blocul este/a fost contorizat.
Unde pot reclama aceasta situatie ?...lasand la o parte faptul ca el a ramas singurul reprezentant legal al unui bloc cu 10 etaje si 2 scari (80-90 apartamente)...au demisionat si cei din comitet, a mai ramas doare el si vicepresedintele, dar el "taie si spanzura" dupa bunul plac.
Unde pot semnala ilegalitatile pe care le face: obliga locatarii chiar si dupa schimbarea apometrelor la plata in sistem "pausal" a apei, comitetul executiv al blocului nu mai exista (candva erau 7 persoane: presedinte, vicepresedinte, administrator, comitet - 2 persoane), etc. ?
Cum pot sa-l determin sa platesc apa atat cat consum si eventual partile comune (apa utilizata de xcatre femeia de serviciu pentru spalarea holurilor/igiena) ? Unde pot reclama acest abuz ?...ne spune sa schimbam apometrele cu unele noi, omologate de catre BRML, apoi ne obliga sa platim tiot "pausal"...desi am investit ceva bani, i-am explicat ca nu ma intereseaza de restul locatarilor si mi-a zis ca doar pentru mine nu poate si nici nu vrea sa faca calcule la apa...

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:17, 25 Septembrie 2013
Bună seara,

În orașul nostru se schimbă apometrele obligatoriu și periodic, din trei în trei ani. Contra cost, desigur. Plătim paușal în cazul în care nu suntem acasă la data în care se citesc contoarele.
...am uitat sa precizez: este vorba de sectorul 4 Bucuresti.
Asa mi s-ar parea logic si mie...daca tot exista contoare de apa sa se tina cont de ele, mai cu seama ca sunt si noi, schimbate...nu sa vina un administrator si sa spuna ca sunt singurul care le-am inlocuit si ca nu poate face calcul doar pentru mine...
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,ale presedintelui si comitetului executiv,neavand utoritatea si competenta sa dispuna masuri abuzive impotriva proprietarilor
Sesizati oficial presedintele de asociatie cu problema cu care va confruntati
In situatia in care va confruntati cu refuz/dezinteres,sesizati oficial serviciul specializat din primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inspectarea apometrelor - cine? cum? cand? vasti1948 vasti1948 Buna seara! Sunt un utilizator nou al acestui site pe care l-am descoperit chiar astazi in incercarea de a gasi raspunsuri la cateva intrebari despre ... (vezi toată discuția)
Schimbare apometru MaBo8 MaBo8 Buna ziua, Asociatia de proprietari a luat hotararea de a schimba apometrele si sa puna un model cu citire de la distanta. Eu nu am putut schimba apometrul ... (vezi toată discuția)
Schimbare apometre de catre asociatia de proprietari Nina_C Nina_C Buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema... Acum 9 ani, in blocul in care locuiesc s-au montat, prin grija Asociatiei de locatari, contoare apa rece ... (vezi toată discuția)