in cadrul viitoarei AG am propus verificarea legalitatii ingradirii a 2 locuri de parcare, de catre 2 proprietari de autoturisme. Ingradirea este realizata din gard de sirma, sudata la colturi pe stilpi infipti in beton.
Nemultumirea apare in situatia in care parcarea este plina ochi pentru ca mai sint masini in tranzit, iar cele doua spatii, de regula neocupate in timpul zilei, tin locul ocupat degeaba.
Ce anume putem solicita acestor 2 proprietari de masini sa prezinte? Autorizatie de constructie, aprobari & stuff? In cazul in care nu pot justifica ca ingradirea a fost facut legal, ce masuri putem lua, ca asociatie de proprietari (presedinte)? Multumesc.
Daca parcarea este pe terenul primariei, ar trebui sa prezinte un contract de concesiune.
Daca parcarea este pe terenul aferent blocului de locuinte, fiind deci de folosinta comuna, daca ei refuza sa permita accesul pe acele locuri de parcare si altora, atunci asociatia de proprietari ar putea sa-i actioneze in judecata (actiune posesorie).
Daca sunteti din Bucuresti puteti face o sesizare la ADP-ul de sector in care sa le mentionati de ingradirea respectiva. Exista o hotarare a Consiliului Local al Municipiului Bucuresti (32/1994) in care se precizeaza ca mentinerea libera a locurilor de parcare atribuite poate fi realizata prin dispozitive adecvate, avizate de "Comisia tehnica de fluenta si siguranta circulatiei a mun. Buc.
In plus, mentinerea libera a locurilor de parcare atribuite prin dispozitive ce nu au fost avizate de comisia de mai sus constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda si ridicarea dispozitivelor respective fara preaviz.
Cu alte cuvinte, daca blocarea respectivelor locuri de parcare n-a fost facuta de ADP puteti sa va adresati lor pentru deblocare.