avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj tehnic - RSVTI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj tehnic - RSVTI

Buna ziua.
Ce se intampla cand o societate detinatoare de echipamente aflate sub incidenta ISCIR decide sa-si trimita in somaj tehnic o parte dintre angajati printre care si operatorul RSVTI angajat cu norma intreaga ? Precizez ca in aceasta perioada, echipamentele respective raman in functiune, au termene scadente de verificari, revizii, etc. Prin Art 15 din Legea 64/2008, societatea este obligata sa asigure RSVTI. Aceasta insa poate asigura RSVTI si cu fractiuni de norma. In acest caz ce solutii se pot aplica?
1. Societatea are dreptul sa ma cheme la servici pentru indeplinirea sarcinilor de RSVTI, (de ex. 2 ore/zi ) in contul acelorasi 75% salariu?
2. Am dreptul sa solicit o suplimentare a acestui procent sau alt fel de retributie pentru aceste servicii? (care ar fi temeiul legal, lege, art. in acest caz).
Va multumesc..
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
ccandrici, utilizator
Cel mai recent răspuns: ccandrici , utilizator 12:50, 3 Februarie 2011
Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?
Ma intereseaza daca exista vreo posibilitate legala ca eu sa-mi indeplinesc sarcinile de RSVTI (part-time) in perioada de somaj tehnic. Pe de o parte, CIM este suspendat, pe de alta parte societatea este obligata sa asigure RSVTI !!!
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic intrerupt automat automat Buna ziua. Perioada de somaj tehnic poate fi intrerupta pentru anumite intervale de timp in care sa-mi desfasor activitatea normal? De ex: pot fi in somaj ... (vezi toată discuția)
Fisa post rsvti-st rrramor rrramor Ma poate ajuta cineva, va rog, cu fisa de post a unui angajat pe functia RSVTI? multumesc (vezi toată discuția)
Frecventa inspectiilor rsvti justinsanero justinsanero Buna ziua, As dori sa va intreb care este frecventa inspectiilor RSVTI si cum este stabilita aceasta? Va multumesc. (vezi toată discuția)