avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... statut infiintare ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

statut infiintare ONG

as dori sa intreb daca,in statutul ONG-ului(asociatie),pot trece mai multe activitati care au ca numitor comun DANSUL,ex: -dans sportiv,initiere si performanta; -program after school; -gradinita particulara cu ore obligatorii de DANS; -activitati recreative ptr persoane diverse(varsta a III a,persoane cu dizabilitati),ptr petrecerea timpului liber,socializare,refacere psihica si fizica cu ajutorul dansului,petreceri ptr copii etc.E obligatoriu sa specific activitatea principala?.Membrii fondatori vor fi in nr de 4(membrii familiei:3 adulti si un minor de 17 ani),in acest caz care sunt organele de conducere?(in afara de adunarea generala,mai trebuie si un comitet director de 3 persoane?),MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:45, 21 Ianuarie 2011
1. Puteti trece respectivele activitati in statut.
2. Nu este necesara explicitarea unei activitati principale, astfel cum este in cazul societatilor comerciale.
3. Minorul nu poate fi membru asociat intrucat nu are capacitate deplina de exercitiu.
Potrivit art. 20 din OG nr.26/2000, organele asociatiei sunt:
a) adunarea generala;
b) consiliul director;
c) cenzorul sau, dupa caz, comisia de cenzori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act constitutiv si statut mikyangel mikyangel Vreau sa infiintez o Asociatie pentru persoane cu handicap. Am primit aprobarea denumirii, am intocmit Statutul si Actul Constitutiv dar nu am bani sa merg cu ... (vezi toată discuția)
Infiintare fundatie un_kopill un_kopill Buna! ma poate ajuta cineva cu un model de act constitutiv pt o fundatie si un statut? deasemenea, rezervarea de denumire se face in bucuresti si pt viitoarea ... (vezi toată discuția)
Funcționare asociație de dezvoltare intercomunitară calsn1313 calsn1313 Alineatul (1) al art. 13 din Legea nr. 215/2001 statuează faptul că asociațiile de dezvoltare intercomunitară sunt conduse de un consiliu de ... (vezi toată discuția)